Una APP nascuda al Niu d’Andorra Telecom es perfila com la ‘gestora’ de la zona blava laurediana

Tres empreses haurien presentat la seva candidatura per assumir la renovació dels parquímetres de Sant Julià i convertir-los en intel·ligents

Captura de pantalla del lloc web des del qual es té accés a la descàrrega de l'aplicació.
Captura de pantalla del lloc web des del qual es té accés a la descàrrega de l'aplicació. ARXIU

L’empresa Tecnologia Capital, una ‘start up’ cuinada al Niu d’Andorra Telecom, a la Massana, té molts números per fer-se càrrec de la gestió de la zona blava de Sant Julià, ara que el comú lauredià està fermament decidit a apostar per parquímetres intel·ligents i que sigui el sector privat qui faci la inversió de renovació de la maquinària que controla l’estacionament limitat en el temps. Comercialment, Tecnologia Capital es coneix amb el nom de la seva APP: Paymeter.

Fonts del sector de la logística de l’estacionament han assegurat que Tecnologia Capital és la millor posicionada per fer-se càrrec dels futurs parquímetres intel·ligents, el que no s’ha pogut precisar si seria en solitari i, per tant, assumiria la inversió necessària. O si la societat sorgida de la iniciativa de dos joves emprenedors del Principat amb el suport de l’operadora pública farà aliança amb alguna altra companyia.

La setmana passada es va tancar el termini de presentació d’ofertes. Segons les fonts del sector consultades, el comú de Sant Julià, que no ha volgut desvetllar per ara detalls de l’‘operació’ hauria rebut tres propostes que haurà de valorar. Almenys dues de les grans empreses del sector de l’aparcament establertes al Principat i que havien recollit el plec de bases o, com a mínim, s’havien interessat pel concurs convocat d’urgència per la corporació laurediana, van descartar presentar-se per la poca claredat de les condicions i perquè no es veu gens clara la rendibilitat de la inversió que demanda l’administració parroquial de Sant Julià.

Dilluns passat la corporació laurediana va informar a alguns dels interessats en la concessió que la recaptació mitjana anual procedent de les zones blaves de la parròquia va de 50.000 a 70.000 euros, i que caldria instal·lar una cinquantena de màquines als carrers

De fet, el plec de bases era molt genèric. Ni tan sols incloïa quants parquímetres calia instal·lar o quin era el percentatge de recaptació que pretén cedir el comú a mode, per dir-ho d’alguna forma, d’amortització anual de la inversió que cal realitzar hora. Sí que s’explicava que el contracte prendria efecte l’1 de gener proper i que la vigència seria d’un any prorrogable per anualitats i fins a un màxim de sis exercicis.

Davant les demandes d’aclariment d’algunes de les empreses que havien retirat el plec de bases, dilluns passat, tres dies abans del final del termini per a la presentació d’ofertes, des del comú lauredià s’haurien facilitat algunes dades més. Així, segons les fonts consultades, la informació entregada explicaria que, de mitjana, la recaptació anual que fa el comú de Sant Julià per les zones blaves de la parròquia seria d’entre 50.000 i 70.000 euros, amb alguna punta de 80.000 euros.

També s’hauria anunciat que són necessaris una cinquantena de parquímetres, de ginys. Alhora, i encara que no comunicat de forma oficial, les fonts consultades han explicat que s’hauria donat a entendre que el percentatge de recaptació que inicialment el comú preveu cedir a la empresa concessionària seria de l’ordre del 20%. Al final, s’ha dit, la corporació laurediana tindria sobre la taula tres propostes.

I Paymeter seria l’aplicació telemàtica que convertiria en intel·ligents els parquímetres i serviria, si no hi ha canvis en l’elecció, en la definició del concurs, per gestionar la zona blava laurediana. De fet, l’APP ja s’hauria provat en aparcaments de la Massana i, en ple confinament, va modificar la seva intencionalitat primera per esdevenir una eina que indicava quins establiments estaven oberts i s’hi podia anar a comprar si calia.

Tecnologia Capital o, millor encara, Paymeter, impulsada per David Tiago i Ignasi Carod, és una eina telemàtica, una aplicació, que permet fer pagaments a la carta a través del mòbil i prepagats per a aparcaments al carrer. Ofereix, alhora, un sistema de fidelització i compromís amb els clients per a botigues i empreses properes a places d’aparcament.

Comentaris (4)

Trending