Impugnat el concurs dels parquímetres de Sant Julià per “arbitrari” i “temerari”

Maviparq considera que l’adjudicatària Tecnologia Capital no disposa de l’autorització per subministrar i mantenir els equipaments de control de la zona blava i demana al comú que anul·li la decisió, que creu que tampoc no ha estat comunicada degudament

Les càmeres s'instal·laran a la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich.
Les càmeres s'instal·laran a la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich. Toni Solanelles

Els ‘parquímetres intel·ligents’ de Sant Julià continuen portant cua. Una de les dues empreses que participaven al concurs per al subministrament de les màquines de control de les zones d’estacionament de la parròquia l’ha impugnat. Considera entre moltes altres coses que l’adjudicatària no té l’autorització corresponent per poder a terme allò que estava en joc i, a més a més, entre altres coses, es lamenta que no es pot valorar igual una empresa que porta més d’una dècada dedicant-se al que es pretén que una altra que acaba de començar.

De moment, la impugnació està en seu de recurs administratiu. Però si no s’anul·la l’adjudicació, Maviparq, que és la societat que impugna, està decidida a portar el concurs als tribunals. I ja deixa dit en el recurs davant el comú que es reserva el dret d’ampliar els motius pels quals considera nul·la l’adjudicació, atès que no ha tingut accés a tot l’expedient com argumenta que el Codi de l’administració li dóna dret. En aquest sentit, l’empresa que recorre contra l’adjudicació alerta que el comú ha vulnerat el seu dret de defensa i el que estableix la norma, ja que ni va notificar l’adjudicació de forma individual ni li ha facilitat la documentació requerida quan ha sol·licitat.

Només dues empreses es van presentar al concurs, que ja va néixer amb crítiques per part de moltes companyies del sector per la indefinició que presentava; ara la no adjudicatària està disposada a portar l’afer als tribunals

Maviparq insisteix en alguns elements que ja havien transcendit fins ara per motivar que el concurs i l’adjudicació són nuls. Així, “ni la societat ni el comerç (que van resultar adjudicataris, Tecnologia Capital i Paymeter) no disposen d’autorització per tal de portar a terme l’objecte del concurs” es diu en el recurs en el qual es deixa clar que els representants de Maviparq van deixar constància d’aquest fet davant la mesa de contractació durant l’obertura dels plecs i que malgrat l’advertència es va continuar endavant el procés.

“Tampoc s’aporta per part de la societat Tecnologia Capital SL un altre dels requisits del plec de bases, com és el certificat conforme es disposa de la llicència (o autorització del propietari en el seu defecte) de l’aplicació de gestió de sancions i per efectuar el pagament de zona blava mitjançant telèfons mòbils. Consta a l’acta de licitació que el representant de Maviparq sí que aporta dita documentació”, diu el recurs. En l’escrit presentat al comú per la licitant no escollida s’hi exposen molts altres elements.

Un parquímetre a l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià.

Relacionat

Paymeter ‘es queda’ els parquímetres de Sant Julià i percebrà el 20% de les transaccions

Així, es considera que no s’ajusta a l’objecte del concurs i adjudicació allò que el comú, diu el recurrent, intenta “vestir de legalitat” a posteriori, com és assegurar que l’adjudicatària durà a terme les subcontractacions necessàries per arribar allí on ella sola no pugui fer-ho. En aquest sentit, el comú, segons Maviparq, retreu a aquesta que també ha de subcontractar l’eina digital que en el concurs es demandava. Però la recurrent al·lega que no és així. Perquè disposa de la llicència i l’autorització de l’empresa que hauria desenvolupat l’aplicació necessària i, per tant, ja abans del concurs tenia el control de l’eina.

En el recurs es fan diferents retrets, i es lamenta que el comú lauredià valori igual una empresa amb més d’una dècada d’experiència que una altra que acaba de començar i només pot acreditar experiència d’una APP a la Massana

Mavipark, que considera que és una clara “arbitrarietat” que s’intenti justificar la possibilitat que una empresa sense autorització per dur a terme els treballs objecte del concurs -per tant, també una botiga de roba s’hauria pogut presentar sempre que amb posterioritat fes els acords necessaris amb qui s’escaigués, argumenta la recurrent-, exposa també que l’oferta de Tecnologia Capital és temerària, perquè presenta una rebaixa superior al 85% de la mitjana de les ofertes presentades, tenint en compte que la proposta de Maviparq era de 82.800 euros mentre la de l’adversa tot just arribava a 16.400 euros.

Finalment també es retreu que “les valoracions efectuades tampoc són conforme a dret. Podem posar per exemple que s’ha valorat d’igual manera a una societat amb classificació de Govern que porta des de 2009 desenvolupant la instal·lació, subministrament i manteniment de parquímetres al país amb una societat de recent creació que no ha acreditat  ni disposa de cap permís”. Alhora, indica el recurrent, també “és impossible tenir la mateixa puntuació en relació a l’aplicació presentada, ja que l’aplicació presentada per Maviparq té més d’un milió d’usuaris, i una certificació a nivell mundial. La de l’empresa adjudicatària, únicament a la parròquia de la Massana”. Tecnologia Capital i la seva aplicació Paymeter van ser creades a l’aixopluc d’Andorra Telecom i la companyia parapública participa en una petita part en l’accionariat de la, de moment, adjudicatària del concurs dels parquímetres.

Comentaris (4)

Trending