Pares d’infants demanen als comuns més ombra als parcs i materials que no s’escalfin fins a cremar

Posen com a exemple que la darrera remodelació de l’espai infantil del Parc Central hauria pogut tenir en compte certs paràmetres per evitar que la instal·lació sigui impracticable a les hores central del dia com a mínim ara a l’estiu

Una imatge del nou parc infantil del Parc Central.
Una imatge del nou parc infantil del Parc Central. Toni Solanelles

Pares d’infants en edat d’acudir als parcs que hi ha en les diferents parròquies demanen de forma genèrica -encara que en el cas d’Andorra la Vella, algun ja ho ha transmès degudament al comú- que les corporacions parroquials, titulars de les instal·lacions, mirin de col·locar en els espais infantils proteccions que facilitin llocs d’ombra i que s’elegeixin jocs fabricats amb materials que no agafin les temperatures que aquest estiu estan agafant.

En efecte, alguns dels consultats han posat com a exemple la remodelació del parc infantil del Parc Central. En aquest sentit, lamenten que els jocs estiguin sota la solana i que això, justament amb les altes temperatures que absorbeix el material amb què estan construïts els jocs -ja sigui metall, ja sigui goma o cautxú-, fa que les instal·lacions siguin impracticables durant les hores centrals del dia com a mínim ara a l’estiu.

Asseguren els consultats que no seria el primer cop que un infant es crema les cames baixant pel tobogan. També lamenten que encara que no ho sembli, també la goma amb què estan fets alguns dels ginys infantils s’escalfa com semblaria que no pot ser. La reivindicació es fa, també, tenint en compte que el comú de Sant Julià acaba d’anunciar una partida de prop de 400.000 euros per a la reconversió pràcticament total del parc infantil del Prat Gran.

També en aquell lloc, els jocs majoritàriament estan situats en un indret altament assolellat i sense cap mena de protecció, ni natural en forma d’arbres ni tampoc a partir de la construcció d’estructures o altres sistemes que servissin per detenir el sol a l’estiu. Millor encara un format que permetés cobrir del sol durant certes èpoques de l’any i facilitar-lo en altres.

Comentaris (10)

Trending