El Parc natural de la vall de Sorteny inaugura la temporada d’estiu

Aquest any s’han proposat noves sortides per descobrir les zones humides, i la sala ‘In Naturam’, que ja es va tenir al 2021, amplia els continguts de ramaderia i arqueologia

Zones humides de la vall de Sorteny.
Zones humides de la vall de Sorteny.

L’oficina d’informació del Parc natural de la vall de Sorteny inaugura la temporada d’estiu fins al 15 de setembre. El mes de juny estarà disponible en horari de 9:30 h fins a les 16:30 h; els mesos de juliol i agost, de 8:30 h a 16:30 h. Entre les novetats més destacades, s’ha fet una reedició de la guia del parc i del disseny d’un plànol, on apareixen llocs d’interès i les principals rutes que es poden fer. A més, s’ha preparat una sortida per descobrir les zones humides i s’ha ampliat els continguts de la sala ‘In Naturam’.

Aquest any l’objectiu és donar a conèixer la importància de les zones humides, de gran valor natural. Les sortides guiades s’han programat, pel moment, els dies 14 i 28 de juliol. Es tornarà a fer la ruta de les saleres de l’Estanyó, més orientada al descobriment de la ramaderia, on s’explica la importància d’aquest mineral per als animals a l’alta muntanya. Una proposta que es completa amb un dinar de productes agrícoles i ramaders de proximitat, com ara la carn d’Andorra, al refugi guardat Borda de Sorteny.

L'any passat, a l’oficina del parc es va obrir la sala In Naturam, un petit centre d’interpretació amb una exposició permanent de flora i fauna. L’espai annex s’ampliarà aquest estiu amb nous continguts al voltant de la història de la ramaderia i l’arqueologia de la vall. En aquest sentit, destaca també la restauració de dues cabanes de pastor seguint la tècnica tradicional de la pedra seca, construccions que es troben just abans d’arribar al refugi Borda de Sorteny. Actualment es treballa en la recuperació de l’antic camí d’accés al prat de dall del Pla de Sorteny i en la construcció d’una font d’ús públic a l’aparcament.

Els mesos de juliol i agost es tornarà a regular l’accés al Parc natural amb vehicle privat per evitar la saturació de vehicles durant els mesos de més afluència, a la carretera i a l’aparcament. Durant aquests dos mesos, hi haurà disponible la línia de bus parroquial Ordino-Sorteny per 0,20 cèntims.

Etiquetes

Comentaris

Trending