Un parc cobert o un autocinema són les propostes del Consell d’Infants d’Andorra la Vella

Els alumnes de 5è i 6è dels sis centres educatius de la parròquia s’han pogut reunir de forma presencial, després de dues sessions telemàtiques a causa de la pandèmia

Participants al Consell d'Infants d'Andorra la Vella.
Participants al Consell d'Infants d'Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella

El Consell d’Infants d’Andorra la Vella s’ha pogut tornar a reunir presencial per debatre les propostes que han treballat durant el curs els escolars de 5è i 6è dels sis centres educatius de primària de la parròquia, després de dues sessions telemàtiques a causa de la pandèmia. Entre d’altres, s’ha barallat la possibilitat de tenir un parc cobert o un autocinema a la capital.

Els dotze consellers representants del cinquè Consell d’Infants han presentat i analitzat els diferents projectes de millora de la parròquia que la cònsol major, Conxita Marsol, ha valorat de manera molt positiva en considerar que es tracta d’idees molt treballades, coherents i que beneficien a Andorra la Vella.

Des del Col·legi Anna Maria Janer han treballat en el projecte d’un autocinema itinerant amb entrada gratuïta. D’altra banda, el British College of Andorra ha exposat la iniciativa que han batejat com RespirAND i que consisteix a crear un seguit de jardins verticals distribuïts en diversos punts de la parròquia amb el triple objectiu de millorar la qualitat de l’aire, conservar la imatge del paisatge del país i decorar Andorra la Vella.

El Col·legi Sant Ermengol han exposat la idea de construir parcs per a joves d’entre 10 i 16 anys, amb una tirolina i una zona de parkour i una altra d’escalada. Aquestes instal·lacions haurien de ser inclusives i adaptades per a nois i noies amb discapacitat. L’Escola andorrana, al seu torn, ha defensat la idea d’instal·lar xarxes als tubs de drenatge per evitar l’arribada de residus al riu Valira, i des de l’Escola francesa aposten per dissenyar horts ecològics als col·legis per contribuir, entre d’altres propòsits,  promoure una alimentació saludable.

Finalment, des de l’Escola francesa de Santa Coloma han recuperat el projecte que van iniciar els seus companys el curs passat, i que es va veure truncat per la pandèmia. Consisteix a construir casetes per als ocells per combatre la processionària i fer, també, espais per als gats abandonats amb la col·laboració de l’Escola Meritxell i els alumnes de l’Aula taller. Tots els projectes han estat aprovats i el comú estudiarà la manera de fer-los efectius.

La cloenda del Consell d’Infants tindrà lloc el pròxim divendres, 11 de juny, a l’Estadi comunal Joan Samarra Vila. El concert anirà a càrrec de la cantautora catalana SUU, guanyadora entre d’altres d’un Premi Enderrock com a millor artista revelació. Per a la Festa del Poble, el dia 24, hi actuarà el raper catlà Lildami, molt popular entre el públic jove, a la plaça del poble.

Els consellers infantils també han aprovat les dues imatges que representaran Andorra la Vella al concurs per escollir el logotip de les Parròquies Amigues de la Gent Gran, una iniciativa col·lectiva impulsada per Unicef en què han participat els escolars de 5è i 6è curs de tot el país.

Comentaris (1)

Trending