Els padrins de l’‘hort solidari’ de Sant Julià porten la primera collita al Rebost de Càritas

Els pagesos de la parròquia fa dies que aporten verdures i hortalisses al projecte endegat després de la Covid per ajudar les famílies que més dificultats passen a la parròquia

Dos participants en el projecte plenament concentrats en el conreu.
Dos participants en el projecte plenament concentrats en el conreu. COMÚ DE SANT JULIÀ

Els padrins que participen del projecte ‘L’hort solidari’ de Sant Julià de Lòria han entregat aquest dimecres la primera collita que han obtingut del seu planter al Rebost de Càritas. Tot plegat forma part d’un projecte coordinat pel comú lauredià que té com a corresponsables des de Càritas Parroquial a molts dels pagesos de la parròquia i gent gran que conrea petites parcel·les de terreny amb la voluntat de fer activitats que els ajudin a distreure’s i mantenir-se en forma. Arran de la Covid, el projecte ha adquirit un vessant més marcadament social.

De fet, prop de mig centenar de pagesos lauredians amb dos vivers van acordar, sota l’impuls del comú, que conrearien algunes de les parcel·les que enguany no s’han adjudicat per la baixada de la demanda dels horts socials, i que els rèdits que donés la terra s’aportarien al Rebost de Càritas amb l’objectiu que aquesta entitat pugui lliurar verdura, fruita i hortalisses fresques i de proximitat a aquelles famílies que menys recursos tenen. Més encara arran de l’impacte econòmic que té i tindrà el coronavirus.

De fet, ‘L’hort solidari’ es va endegar després del confinament. Justament, la reclusió obligada per la pandèmia ha fet endarrerir tot el procés de conreu. I el planter i, per tant, la collita, ha anat més tard. Mentre els pagesos ja fa dies que fan aportacions al Rebost de Càritas, els padrins, que no van posar-se a plantar fins unes setmanes més tard, no ha estat fins aquests darrers dies que han plegat la primera collita. I avui han lliurat des d’enciams i bledes a cogombres i alguna altra hortalissa a Càritas perquè les pugui fer arribar als més necessitats.

Comentaris (1)

Trending