Els padrins d’Andorra la Vella i Santa Coloma tornen a les cases pairals

Els primers usuaris han tornat aquest dijous als espais, mentre que el comú espera reobrir el dilluns un altre servei clau per al col•lectiu de padrins: l’hostal Calones

Dos padrins xerren a una de les taules de la casa pairal d'Andorra la Vella.
Dos padrins xerren a una de les taules de la casa pairal d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Els padrins de la capital han pogut tornar aquest dijous a les cases pairals tant d’Andorra la Vella com de Santa Coloma. Els espais tornen a estar oberts, seguint la normativa indicada des de Salut. Els primers usuaris han pogut fer servir les instal·lacions i retrobar vells hàbits que feia temps que, per culpa de la pandèmia, no podien seguir. A partir de dilluns, també es tornarà a posar en marxa l’hostal Calones.

Després de dies de preparació de tots els protocols, les dues cases pairals de la capital han obert les portes, una setmana després que el Govern aprovés els requisits per fer possible aquesta reactivació, molt reclamada per part del col·lectiu de padrins. Tots dos espais tornen a ser, com s’ha destacat des del comú, “punt de reunió de la gent gran”.

A partir d’ara, les llars de jubilats romandran oberta cada dia, entre les deu i la una del matí i les tres i dos quarts de vuit de la tarda. Una de les claus per poder acudir-hi serà que els usuaris acreditin o bé que han rebut la vacuna contra el coronavirus o que tenen anticossos contra la malaltia.

Es tracta de la cinquena parròquia que obre les cases pairals. Dimarts ho van fer Ordino, la Massana, Sant Julià de Lòria i Escaldes. Encamp està a l’espera de trobar un espai alternatiu, ja que el Casal del Poble està ocupat, de forma provisional, pel servei de tràmits del comú. Per ara, només Canillo ha decidit mantenir l’espai tancat fins a veure com evoluciona la pandèmia. Pel que fa a la capital, preveu que dilluns es pugui reobrir amb les mateixes condicions, un altre espai clau per al col·lectiu de padrins: l’hostal Calones.

Comentaris

Trending