Ordino i Govern volen treballar plegats per tirar endavant la residència per a la gent gran

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Betriu, admet divergències, però assegura que es poden solucionar i demana la col·laboració d'Afers Socials, mentre que el cap de l’executiu, Xavier Espot, estén la mà per teixir un projecte que convenci a tothom

Xavier Espot i autoritats del comú d'Ordino han participat en la benedicció del bestiar
Xavier Espot i autoritats del comú d'Ordino han participat en la benedicció del bestiar Altaveu Media

Les divergències que hi ha hagut en el si de la majoria de la coalició entre ACO+DA, SDP i Liberals pel projecte de la residència per a la gent gran que el cònsol major, Josep Àngel Mortés, vol tirar endavant tant sí com no, sembla que es podran solucionar. Almenys així ho ha expressat el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Betriu. “No és bo voler córrer i és indispensable que majoria com oposició facin aportacions i Govern també”, ha exposat. Unes manifestacions que comparteix el cap de l’executiu, Xavier Espot.

El projecte s’havia d’aprovar fa dues setmanes en sessió de consell de comú, però a darrera hora Mortés el va treure de l’ordre del dia perquè no tenia el suport suficient dels seus pròpis consellers. Un punt que ha quedat posposat ‘sine die’. Fins avui s’havia mantingut silenci sepulcral des del comú ordinenc. El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Betriu assegura que “és un molt bon projecte per Ordino i per Andorra. A curt o a llarg termini sortirà a la llum”. Considera que “se n’ha fet un gra massa”, tot i que reconeix que “hi ha hagut divergències, però sobre temes que es poden arreglar i s’arribarà a un acord per treure el plec de bases”.

Una imatge de la sessió de consell de comú de dijous passat.

Relacionat

El ‘geriàtric Mortés’ es posposa ‘sine die’

No descarta que es pugui treure el concurs aquesta legislatura, però tot fa pensar que serà el proper consolat qui tindrà la patata calenta sobre la taula. “No és bo voler córrer i, per això, calen aportacions per part de la majoria i minoria i és indispensable que hi participi Afers Socials que és qui té les competències”.

Per la seva part, el cap de Govern, Xavier Espot, té clar que “el país necessita centres sociosanitaris, malgrat que l’aposta que fem és per l’atenció domiciliària”. Té clar que hi ha una part de la població que no pot estar a casa seva i avisa que “els recursos que tenim estan al límit”. Davant les divergències en el si de la majoria, remarca que “hi ha una part que pensa que el projecte s’ha de meditar millor i ens oferim partidaris per bastir un projecte que ajudi a convèncer tots els consellers”.

Comentaris (5)

Trending