Ordino culmina a la Planada dels Camps un ambiciós projecte urbanístic

S'hi construeix un nou vial, una rotonda a la carretera del Coll i edificis amb habitatges de venda i de lloguer després de 14 anys de negociacions

Comentaris

El vial anirà de la carretera del Coll d'Ordino a la Clota.
El vial anirà de la carretera del Coll d'Ordino a la Clota. BRU NOYA

La ‘nova Ordino’ comença a agafar forma amb la urbanització de la Unitat d’Actuació (UA21). La llicència d’obres es va atorgar el novembre del 2018 i els treballs es van iniciar un any després. Ben aviat s’inaugurarà la rotonda a la carretera del Coll d’Ordino i a finals d’any, el nou vial a la Planada dels Camps a la urbanització la Clota, a la part del darrere de l’escola andorrana de secundària.

També i a mig termini començarà la construcció dels edificis d’habitatges de lloguer i de compra que es beneficiaran de la proximitat al centre de la població i a equipaments com el Centre de Tecnificació o el camp de futbol. El conveni urbanístic referent a aquest pla parcial d’actuació es va aprovar el juliol del 2015 després de 14 anys de negociacions. En aquell moment gairebé tots els propietaris dels terrenys inclosos en la UA21 es van posar d’acord per urbanitzar la zona. El conseller de l’oposició, Enric Dolsa va assegurar que el conveni urbanístic “era el més important aprovat fins ara a Ordino”. Els propietaris han hagut de reparcel·lar, fer els vials i cedir un 15% dels terrenys al comú.

Quatre anys més tard, el 2019, el comú va aprovar la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia (POUP) amb l’objectiu, segons el cònsol major, Josep Àngel Mortés de “facilitar el planejament urbanístic” i que “els privats puguin desenvolupar les seves unitats d’actuació”. Un altre dels aspectes del pla és la millora del patrimoni i que les construccions respectin el principi de sosteniblitat. El cònsol també va assenyalar en el moment de la revisió que “es tracta d’una eina imprescindible pel desenvolupament de la parròquia que no podia esperar-se tres o quatre mesos més” tot i la proximitat de les eleccions comunals.

Els propietaris consideren que entre la cessió i la viabilitat perden un 40 i un 45% de terreny i recorden que mentre es feien els treballs de desenvolupament de la UA21, el comú va baixar la volumetria de construcció prop del 20%. I mentre es feien els treballs del desenvolupament de la UA21 el comú va baixar la volumètrica de construcció de la zona prop del 20%. Això farà que difícilment es pugui vendre o llogar els habitatges a un preu raonable.

ordino1111027amb
Cartell anunciador de les obres
1624784674349
La futura rotonda que unirà el vial amb la carretera del Coll d'Ordino

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending