Les obres del pujador dels Fontanals del Pui tindran dues fases i duraran set setmanes

Els treballs començaran la setmana vinent i acabaran el mes d'abril segons ha explicat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral en una reunió informativa

Comentaris

Josep Majoral conversa amb la consellera de l'oposició Maria Àngels Aché abans de l'inici de la reunió.
Josep Majoral conversa amb la consellera de l'oposició Maria Àngels Aché abans de l'inici de la reunió. B.N.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha explicat aquest dijous en una reunió informativa l'afectació de les obres de condicionament del pujador dels Fontanals del Pui. Ha estat la segona trobada amb els veïns després de la del passat mes d'octubre. Majoral ha dit que s'emmarca en la política de transparència i informació de l'equip comunal.

Els treballs s'iniciaran la setmana vinent. El comú els va adjudicar per un import de 124.329,73 euros. Les obres venen motivades pel risc que existeix a l'encreuament del pujador i el nou vial. També es vol condicionar la zona fent el pujador menys elevat i refer el paviment per evitar que es repeteixen les caigudes de vianants. La primera fase acabarà el 7 de març amb un termini d'execució de quatre setmanes i la segona començarà la setmana del 14 de març per acabar el 4 d'abril amb una durada de tres setmanes.

Durant les dues fases no es tallarà el pas als vianants però no es podran utilitzar les escales que es remodelaran i que és un dels aspectes més complicats de les obres. A la primera es tancarà l'accès amb vehicle des de la rotonda del Solà i es farà circulació en doble sentit des dels aparcaments i fins a la carretera de Fontaneda. A la segona fase no es podrà accedir als aparcaments P1 i P2 dos dies entre les 9 i les 19 h. Quan l'afectació sigui al P1, els usuaris del P2 circularan en doble sentit pel pujador del Solà fins la rotonda. Quan es talli l'accés al P2, els usuaris del P1 circularan en doble sentit fins a la carretera de la Fontaneda. 

Majoral ha explicat que el punt que provocarà més enrenou serà aquesta limitació horària per accedir als aparcaments. "És el període durant el qual es treballarà a la porta dels garatges. En cas d'urgència es podrà facilitar l'entrada o la sortida". Han assistit a la reunió uns cinquanta veïns. El cònsol ha manifestat que "és molt important explicar bé el que fem. Sobretot quan els projectes incideixen directament en el dia a dia de la gent del poble".

Comentaris

Trending