Les obres de la plaça de les Arades han d’estar a punt sí o sí per al proper mes de març

El retard en l’arribada de materials, com ara les bigues, farà que els treballs s’acabin quatre mesos més tard del que inicialment es preveie

Comentaris

Les obres de la futura plaça.
Les obres de la futura plaça. BRU NOYA

Les obres a la plaça de les Arades i també anomenada ‘Espai Rocacorba’ han d’estar enllestides, sí o sí, el proper mes de març. Els treballs han patit un retard considerable perquè alguns dels materials no han arribat en els terminis establerts. Ara bé, les bigues, principal mal de cap producte de la crisi de subministraments primaris, ja estan a Sant Julià i ara ja no es tolerarà cap altre retard.

Hauran estat quatre els mesos de retard. Les bigues, s’ha dit, han estat el principal maldecap. No han arribat fins aquest mes de novembre. Aquests elements estructurals han de permetre sustentar l’espai públic que la corporació projecta en aquest espai per tal de revitalitzar la part alta del poble, a les Arades. El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, deixa clar que l’endarreriment no ha estat una responsabilitat ni de la corporació ni de la constructora.

De fet, si els treballs no van més enllà del març, que no hi haurien d’anar, no hi haurà cap penalització per a la constructora atès que el retard, per dir-ho d’alguna manera, es pot imposar a una problemàtica de causa major. Majoral ha demanat disculpes a la ciutadania que es veu afectada, especialment a l’hora de circular per l’avinguda Rocafort.

Cal recordar que l'executiu va declarar el projecte com a obra d'interès nacional per tal de garantir-ne la viabilitat. Està previst que la plaça tingui una superfície de 700 metres quadrats, equivalent a la de la Germandat. El cost global de l'obra se situa proper als 1,2 milions d'euros. Bancs, papereres, punts de connexió de llum per possibles espectacles que es puguin dur a terme i una zona enjardinada fan part del projecte.

Comentaris

Trending