Les obres de l’Espai Rocacorba duraran 220 dies i tindran un cost d’1,2 milions d'euros

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral explica als veïns els detalls del projecte de construcció de la plaça a les Arades i els treballs addicionals per eliminar el risc d'inundabilitat

Comentaris

Majoral durant la presentació del projecte.
Majoral durant la presentació del projecte. B. N.

Les obres de l'anomenat Espai Rocacorba duraran 220 dies i tindran un cost aproximat d'1,2 milions d'euros. Ho ha anunciat aquest dijous el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral durant la reunió informativa convocada per les afectacions que es derivaran del projecte de construcció de la plaça a les Arades i els treballs addicionals per eliminar el risc d'inundabilitat.

Les obres de prevenció enfront del risc d'inundabilitat a la zona de Rocacorba seran executades juntament amb la plaça comunal. Consistiran en la realització d'un mur de canalització del riu des de la rotonda de les Arades fins a l'hotel Imperial per tal d'evitar les avingudes del riu Valira. Aquestes proteccions que eliminaran el risc d'inudabilitat existent al centre del poble són competència del Govern.

Pel que fa a les afectacions i durant els primers quatre mesos des de la rotonda de les Arades fins a la rotonda del Prat Nou el sentit de circulació serà descendent, des d'un quart de deu del matí fins a les sis de la tarda, de dilluns a divendres. A partir d'aquella hora es restituiran els dos sentits.Un cop finalitzats els quatre mesos i durant una setmana quedarà totalment tallada la circulació en horari nocturn, de dilluns a divendres per la col·locació de les bigues de sosteniment de la plaça.

No es podrà circular per l'avinguda Rocafort en els dos sentits de la marxa, des de la rotonda de les Arades fins a la rotonda del Prat Nou, i de l'avinguda Verge de Canòlich, des del carrer de Lòria fins a la rotonda de les Arades. A causa dels treballs, la parada de bus del Prat Nou es desplaçarà a la zona blava de davant del Prat Gran, a l'avinguda Rocafort.

Segons ha explicat, Majoral "guanyem un espai públic d'uns 700 metres quadrats, com la de la Germandat. La plaça tindrà també una funció de petit mirador sobre el riu. "Un espai agradable i que donarà vida a la zona aportant llum i alegria que ho necessita perquè també és Sant Julià", ha afegit el cònsol major. El Govern va declarar el projecte com a obra d'interès nacional per tal de garantir-ne la viabilitat.

Comentaris (1)

Trending