Nova temporada de cultiu als horts per a la gent gran de la Margineda

Sense que ningú s’hagi quedat sense espai, s’han lliurat aquest migdia les claus de les parcel·les a 35 veïns d’Andorra la Vella de més de 65 anys

Una imatge de les parcel·les a la Margineda.
Una imatge de les parcel·les a la Margineda. tony lara / comú d'andorra la vella

La temporada de cultiu a la Margineda ja ha començat. Aquest migdia 35 veïns d’Andorra la Vella de més de 65 anys han rebut les claus de les parcel·les del projecte social que impulsen el comú, la Fundació Julià Reig i Xavier Cardelús per oferir un espai de cultiu a la gent gran i fomentar, així, l’activitat física i els hàbits saludables. En aquesta edició s’han ocupat tots els espais de cultiu (29 parcel·les i 6 puntes) que, com és habitual, s’han repartit després de fer un sorteig, i ningú s’ha quedat a la llista d’espera.

La cònsol major, Conxita Marsol; la consellera de Social, Meritxell Pujol; Xavier Cardelús, propietari dels terrenys; i Ester Segura, en nom de la Fundació Julià Reig, han participat en l’acte d’inici de la temporada i han desitjat als hortolans una bona temporada de cultiu.

51131405578 bac07aa181 o
Lliurament de les claus.

Marsol, a més, s’ha congratulat que, novament i malgrat les circumstàncies actuals, es pugui engegar una nova edició d’una de les iniciatives que més èxit té entre la gent gran. Alhora, ha recordat que el col·lectiu de persones grans ha estat un dels que més directament ha patit les restriccions derivades de la crisi de la Covid-19 i ha exposat també que actualment el país està immers en un procés esperançador amb la vacunació massiva per fer front a la pandèmia. En aquest sentit, fa un parell de setmanes també es van reobrir les cases pairals d’Andorra la Vella i de Santa i el menjador per a la gent gran del Casal Calones.

La quinzena edició dels horts socials per a la gent gran és la segona que es du a terme en època de pandèmia. De la mateixa manera que el curs passat, s’ha aplicat un seguit de protocols de seguretat per evitar contagis. Així doncs, els horts compten amb dispensadors automàtics de gel per les mans i material per desinfectar les eines de treball, i tothom qui hi accedeixi ha de dur mascareta i guants. També cal al garantir el distanciament entre persones i a les parcel·les només hi poden accedir aquells que tenen els horts adjudicats.

Etiquetes

Comentaris

Trending