Els nous parquímetres d’Andorra la Vella permetran la gestió des del telèfon mòbil

Durant les pròximes setmanes es continuarà substituint els diversos aparells i hi haurà fins a 70 de nous a tot arreu de la parròquia

El nou parquímetre al carrer de la Grau.
El nou parquímetre al carrer de la Grau.

Andorra la Vella ja ha posat en marxa el nou sistema de funcionament dels parquímetres, així com la renovació dels diversos aparells. El primer ha estat el situat al nou aparcament de Malreu, a Santa Coloma, i durant les pròximes setmanes continuaran instal·lant-se i engegant-se fins a 70 de nous a tota la parròquia. La principal novetat ha estat la possibilitat de gestionar l’aparcament des del telèfon mòbil a través d’una nova aplicació, que també serà útil a altres ciutats espanyoles.

“Vam ser la primera parròquia que va tenir parquímetres fa més de 30 anys i realment han donat molt bon servei”, assenyalava la cònsol major, Conxita Marsol. Gran part d’aquests aparells, per no dir tots, es canviaran per altres de nous que arriben amb diversos canvis en el seu funcionament. Principalment, la possibilitat de pagar amb efectiu es queda enrere, únicament es podrà fer amb targeta. “Ha estat una decisió molt meditada, i creiem que és el millor”, ha remarcat Marsol. També ha afectat que es comencés el projecte durant la pandèmia, on es recomanava pagar mitjançant targeta i no amb diners físics. Malgrat això, la cònsol ha assegurat que estan preparats tècnicament per poder instal·lar el moneder en cas de tenir moltes queixes, que confia que no arribaran.

El primer a posar-se en marxa amb aquest nou funcionament ha estat avui mateix el parquímetre del nou aparcament Malreu, a Santa Coloma. És el primer dels 70 que es posaran en funcionament. Els nous que s’hi ha afegit, ha assenyalat Marsol, es col·locaran pensant “que estiguessin amb unes distàncies que tothom no ho tingués excessivament lluny”. El segon en funcionar serà a la zona del carrer de la Grau, on s’ha obert recentment el carrer Consell General. I així successivament, fins al setembre aproximadament. En total, aquesta renovació li ha costat al comú aproximadament 490.000 euros.

Dintre d’aquest pressupost, a més, s’inclou la posada en marxa de la nova aplicació que servirà per gestionar el temps d’aparcament des del mòbil. Es tracta de l’app ElParking. D’aquesta manera, es podrà pagar l’estacionament a distància, però també ampliar la franja que es tenia prevista o, en cas d’acurtar-se, que es puguin tornar els diners d’aquell temps de més que s’havia pagat. Com que no existirà un tiquet físic, s’haurà d’enregistrar la matrícula perquè els agents puguin comprovar que s’ha abonat el preu, que no varia al que era fins ara amb el canvi d’aparells.

Aquesta aplicació, a més, es pot fer servir a altres ciutats com Barcelona, Lleida o Madrid, entre altres. Tots els usuaris que ja la tinguin als seus telèfons la podran fer servir directament a Andorra la Vella. Per tant, Marsol s’ha mostrat segura que serà un avantatge pels turistes, que la podran utilitzar a la capital. Així mateix, els residents que surtin fora del país també es podran trobar amb aquesta facilitat d’aparcament. Aquest fet, sumat al fet que ja no es podrà pagar amb monedes, podria crear preocupació sobretot entre la gent gran. Tot i això, Marsol ha assenyalat que “avui en dia no trobem ningú sense telèfon mòbil”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending