Neguit entre veïns de Canillo per l’aparició de marques a la zona on s’han de fer els ponts tibetans

El projecte s’ha ajornat perquè Govern no va donar totes les autoritzacions necessàries però els senyals fan pensar que es vol tirar endavant ja alguna actuació

Una de les pintades aparegudes a la zona on s'han de construir els ponts.
Una de les pintades aparegudes a la zona on s'han de construir els ponts.

L’aparició d’una sèrie de marques a la zona on el comú de Canillo vol tirar endavant la construcció d’uns ponts tibetans ha aixecat l’alarma entre alguns dels veïns de la parròquia, especialment entre aquells que no veuen clar la iniciativa. El projecte, tot i que adjudicat, estava pendent dels permisos del Govern, que encara no s’haurien rebut, però els senyals fan pensar que es volen començar els treballs en poc temps.

El comú ha apostat decididament per aquesta infraestructura que, defensen, suposaria un pol d’atracció de turistes a la parròquia, similar al que ja suposa el mirador del Roc del Quer. El projecte contempla dos ponts, un més petit de 35 metres i amb una altura d’entre 10 i 12 metres sobre la vall de Montaup i un altre molt més ambiciós. Seria el més llarg del món amb prop de 600 metres de longitud sobre la vall del Riu i a 200 metres d’alçada.

El Govern hauria demanat més mesures de protecció i seguretat per autoritzar el projecte, que podrien elevar el cost final de la infraestructura, que ja és de 2,6 milions

El projecte ja està adjudicat. Costarà un total de 2,6 milions d’euros. Ara bé, no ha pogut avançar perquè des de Govern no s’han donat tots els permisos necessaris, fet que ja ha endarrerit la seva posada en funcionament fins a l’estiu del 2021. Segons fonts consultades per Altaveu, un dels motius que han fet que l’executiu no hagi donat l’autorització definitiva és que s’entenia que prèviament a l’inici de la construcció s’havien de fer actuacions a la zona per donar més protecció i garanties.

Aquests treballs, però, suposarien un cost no previst inicialment que, a més, no seria petit. Des del comú s’estaria estudiant fórmules per poder tirar-les endavant sense que es dispari en excés el pressupost, més tenint en compte l’impacte que, sense cap mena de dubte, tindrà la crisi del coronavirus en les finances de la corporació.

Una de les marques.
Una de les marques.

Ara bé, l’aparició de les marques a la zona on s’han de construir les passarel·les ha posat en alerta alguns dels veïns de la parròquia, especialment aquells que, des de fa temps, no amaguen que el projecte no els convenç. Primer per l’impacte en el medi natural que això pot suposar. Segon, pel cost. I tercer, pels dubtes sobre si realment pot o no atreure visitants que facin despesa a Canillo.

Les pintades semblen indicar punts on s’haurà de fer alguna actuació. Fan entendre que, malgrat estar pendent encara del permís definitiu del Govern -si és que aquest finalment arriba-, es vol avançar ja amb el controvertit projecte.

estaca
Una estaca marcada.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending