Naturlandia va gastar més de quatre milions d'euros en construir l'efímer parc d'animals

L'any 2013 es va haver de fer una ampliació de capital mitjançant la capitalització d'una part del deute contret amb dues de les empreses que van efectuar les obres

Comentaris

Un dels llops de Naturlandia.
Un dels llops de Naturlandia. NATURLANDIA

Naturlandia va invertir, segons consta en l'apartat d'inversió en immobilitzat tangible de la darrera auditoria, 4.322.134 euros en la construcció de l'efímer parc d'animals situat al Prat de Conangle. Inaugurat en presència de dos ministres (Francesc Camp i Jordi Alcobé) i de les autoritats comunals el mes de juny del 2013, la instal·lació ha durat vuit anys amb més polèmiques que coses positives com ara la mort d'un os a trets i d'onze llops.

Per fer front a la construcció, es va haver de fer una ampliació de capital d'acord amb el que es va aprovar a l'assemblea extraordinària de CampRabassa de data 19 de setembre del 2013 en la qual es va acordar emetre 19.956 accions nominatives de valor nominal de 35 euros cadascuna, que va ser escripturada en data 29 de gener de 2014, amb un comú de Sant Julià de Lòria encapçalat per Montserrat Gil i Manel Torrentallé. Aquesta ampliació es va materialitzar mitjançant la capitalització d'una part del deute contret amb dues de les empreses que havien efectuat les obres del parc d'animals.

La construcció del parc es va iniciar just en un moment on augmentaven a tot el món les critiques per aquest tipus de recintes i pels deutes que tenien altres pròxims a Andorra com el de Sigean. Això no va impedir que es construís un parc amb tot luxe de detalls com un observatori d'animals, una granja escola i s'hagués d'efectuar un gran moviment de terres.

El passat mes de febrer, un informe del ministeri de Medi Ambient evidenciava que la instal·lació mai no ha tingut, per exemple, un pla de reproducció i que durant molt temps hi ha hagut un excedent d’exemplars respecte al projecte que es va aprovar al seu dia. Un mes més tard, al març, es confirmava el tancament del parc d'animals i el trasllat de les diferents espècies a l'estranger.

Comentaris (7)

Trending