Mortés diu que hi ha inversors interessats en un centre d'immunologia a Ordino

Hi ha tres terrenys que poden acollir la instal·lació en el marc d'un projecte que està liderant el Govern

Comentaris

Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy.
Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy. Comú d'Ordino

El consol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés ha dit que hi hauria inversors privats interessats per fer un centre de recerca immunològica en alguns dels terrenys de les parcel·les propietat del Govern situades a la Covanella, a la Cortinada i al Prat de la Farga, a la parròquia ordinenca. Mortés ha fet aquestes declaracions després de la sessió del consell de comú d'aquest dilluns.

Mortés ha afegit que és un tema que es porta directament des de Govern i que pot suposar un punt d'interès més per a la parròquia i que, a més, pot ser una acció oportuna després de l'arribada del coronavirus. La immunologia té diverses branques com la immunoquímica que estudia l'estructura dels antígens o dels anticossos o la immunogenètica que estudia l'aspecte genètic de les reaccions immunitàries, com per exemple els mecanismes de producció d'anticossos.

El cònsol creu que qualsevol dels tres terrenys són aptes per ubicar-hi la instal·lació. Els tres formen part de l'herència de Casa Rossell i els responsables de la gestió de les propietats de la històrica casa ordinenca van rescindir el contracte d’arrendament amb els ramaders que tenien llogats els terreny. No feia ni un any que s’havien renovat els contractes per cinc anys més. Però els pactes ja establien unes clàusules per les quals amb el temps de marge suficient l’arrendament es podia deixar sense efecte. 

Un dels terrenys, el que toca a la carretera general a la sortida del nucli urbà d’Ordino, al costat del centre esportiu, s’anomena Prat de la Farga i està formalment domiciliat al camí de la Uïna. Tota la unitat, que no vol dir que sigui la disponible, té una superfície de 35.222,56 metres quadrats. El segon terreny situat al poble d’Ordino és a la zona de la Covanella.

 La unitat, de 5.436 metres quadrats, s’anomena Camp de Covanella. Finalment, el terreny de la Cortinada formaria part de la unitat Terra Camp Ceró, Terra Barré, Terra Rodona i Terra Batallats, està domiciliat al carrer Batallats i en el seu conjunt és una unitat urbanística de 26.762 metres quadrats. Durant l'estiu passat es va plantejar la possibilitat d'ubicar-hi el laboratori nacional d’epidemiologia, un centre assistencial per a la gent gran o habitatges de lloguer a preu assequible. Ara des del Govern es planteja que sigui la seu d'algun dels projectes del programa 'Horitzó 2023'.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending