Mobilització a Santa Coloma perquè s’adoptin mesures per frenar la velocitat a l’avinguda d’Enclar

L’accident d’aquesta matinada passada ha estat la gota que ha fet vessar una paciència que fa temps que està esgotada per les perilloses accelerades dels cotxes en tota la recta

Una vista general del lloc on hi ha hagut l'accident aquesta matinada.
Una vista general del lloc on hi ha hagut l'accident aquesta matinada. @JoanRamonMarina

Els veïns de Santa Coloma estan farts d’ensurts a l’avinguda d’Enclar. Discretament, fa pocs dies alguns residents a la zona més propera a l’Espai Columba havien iniciat una recollida de signatures instant Mobilitat a adoptar mesures en aquell tram viari per tal d’aconseguir reduir la velocitat amb què circulen alguns vehicles, sobretot de nit. L’accident d’aquesta passada matinada ha dotat encara de més força aquesta acció, que es pretén impulsar de manera més intensa.

“Els veïns ja no sabem què més ha de succeir perquè l’administració posi solució a un dels punts més negres d’Andorra, situat al bell mig d’un nucli urbà. Potser cal més sang i víctimes”, exclama un dels residents en aquell indret que impulsa la recollida de firmes, que ara encara té més sentit. Tot i això, recorda que en el mateix punt on aquesta matinada hi ha hagut un espectacular accident per sort sense conseqüències per a la conductora més enllà de la seva conductora per l’alcoholèmia positiva, ja hi va haver un accident mortal arran d’un sinistre molt similar al d’avui. De fet, recorden, encara unes flors presents a la calçada recorden aquella víctima.

El vehicle accidentat encara bolcat damunt la voravia després de topar amb cotxes, un fanal i la tanca protectora.

Relacionat

Detinguda una conductora després de bolcar i topar contra cotxes estacionats a Santa Coloma

“Ningú respecta ni el cediu el pas ni el pas de vianants. I molts cotxes passen per Santa Coloma com si fos un circuit de carreres”, expliquen els veïns, que hi afegeixen: “Si véns de la caserna de bombers i pretens entrar a l’aparcament del Prat Condal o a l’estacionament comunal, és una missió suïcida, perquè els cotxes vénen embalats de la recta de Santa Coloma i mai no s’aturen al cediu el pas que hi ha davant el Bar Valor. No entenem com no hi ha hagut més víctimes.” L’accident d’aquesta matinada ha sigut al mateix revolt on hi va haver el sinistre mortal que s’explicava.

“És increïble que ningú no hi faci res”, remarquen els veïns, que lamenten com n’és de desesperant que “ni Mobilitat ni ningú no sigui capaç de posar un semàfor o un ‘guarda-tumbats’ a l’altura del pas de vianants que queda davant del Bar Valor”. Ara activaran la recollida de firmes amb tota la força que puguin i miraran que tingui resposta positiva la seva demanda latent. Als veïns se’ls ha acabat ja la paciència, i no volen haver de lamentar víctimes.

Comentaris (7)

Trending