Missa solemne a Sant Julià per donar la benvinguda als refugiats sirians

L'església parroquial s'ha omplert aquest diumenge de gom a gom en una cerimònia molt emotiva

Comentaris

Una missa oficiada per mossèn Pepe Chisvert.
Una missa oficiada per mossèn Pepe Chisvert. BRU NOYA

L'església parroquial de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest diumenge una missa solemne per donar la benvinguda a la nova família de refugiats sirians que s'han instal·lat a la parròquia laurediana. El recinte s'ha omplert de gom a gom i els fidels ha ocupat també el cor, a la part de dalt. Wassap, de la família del Badei que van arribar fa tres anys a Sant Julià ha donat les gràcies "per aquesta benvinguda i les belles paraules que heu dit. Us estimem molt".

Durant l'ofici, mossèn Pepe Chisvert ha detallat diversos aspectes de l'arribada de la família siriana com ara l'alegria del fill de set anys quan va entrar al pis i va veure que tenia joguines. "Es va a posar a plorar d'emoció", ha dit. L’arribada d’aquesta família s’ha dut a terme mitjançant l’acord que es té entre Govern i la Comunitat de Sant Egidi, que facilita la sortida de les persones de països en conflicte.

La família estava en un campament de refugiats al Líban. Aquesta família se suma a les dues que ja estan instal·lades al país i que arribaren al 2018 i al 2019, també mitjançant el corredor humanitari de la Comunitat de Sant Egidi. Actualment, i amb les tres persones arribades divendres, sumen un total d’11 refugiats acollits a Andorra. Pallarés ha afirmat que l’objectiu estava en poder rebre fins a 20 sirians, d’acord amb el compromís adquirit davant la comunitat internacional. El pare de la darrera família en arribar té un germà que va arribar amb la seva esposa i un fill l'any 2018.

La missa d'aquest diumenge ha comptat amb l'acompanyament d'una coral.

Comentaris

Trending