La missa de Sant Roc tanca una Festa Major d’Encamp “molt concorreguda”

La sospita de punxada que es va produir el passat dissabte a la nit encara no s’ha pogut confirmar, ja què encara no es tenen els resultats dels anàlisis

Missa de Sant Roc celebrada a Encamp
Missa de Sant Roc celebrada a Encamp Comú d'Encamp

La Festa Major d’Encamp ha estat força “concorreguda”. Així ho ha afirmat la cònsol major, Laura Mas, en la celebració de la tradicional missa de Sant Roc, que ha anat seguida del reconeixement a la gent gran de la parròquia. Aquests dos actes han estat el colofó final d’uns dies que han tingut força activitat per a tots els públics, però també un cert regust amarg amb el conat de punxada a un jove que es va produir el passat dissabte. De fet, encara no s’ha pogut confirmar en no tenir els resultats dels anàlisis.

La missa en honor al patró d’Encamp, Sant Roc, s’ha celebrat aquest dimarts a les 12:00 h a l’església de Santa Eulàlia. Allà han acudit un bon grapat de veïns, el cap de Govern, Xavier Espot i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, a més de consellers i conselleres de la corporació. L’eucaristia ha sigut un dels tancaments que se li ha donat a la Festa Major, que Mas ha assegurat que “estem molt contents perquè ha funcionat molt bé”.

Posteriorment a la missa, s’ha celebrat el reconeixement a la gent gran de la parròquia. “Nosaltres som molt conscients de les seves necessitats, treballem tot l’any per ells”, ha afirmat Mas. Durant l’esdeveniment, els membres de la Comissió de Festes han fet entrega d’un ram de flors i d’una placa commemorativa a la veïna Paquita Brugulat, de 86 anys, i a Pere Marsenyach, de 83 anys, en representació del col·lectiu de la gent gran de la parròquia.

20220816 reconeixement gent gran Encamp @comuencamp 2
 

Així es tanquen quatre dies que la cònsol ha assegurat que han estat molt concorreguts. Sobretot, el ral·li sorpresa, “en aquest cas hem fet una mica de paròdia i ha estat molt divertida, la veritat”. A més, els balls de tarda de saló, el concurs de botifarra o el de pesca, “són activitats molt esperades que sempre estan dins de la programació de la Festa Major”.

Aquest any, i tenint en compte la situació social actual, Encamp ha estrenat un punt lila, que ha compartit espai amb el punt d’informació juvenil, que ja havia estat present en edicions anteriors de la Festa Major. Aquesta novetat es va fer servir, per desgràcia, el passat dissabte en detectar-se un conat de punxada en un jove, que va ser traslladat a l’hospital. “La sospita va ser molt d’hora i es va fer tots els procediments que tocaven, i de moment ha quedat aquí”, ha explicat Mas.

El Punt Lila a Encamp.

Relacionat

Conat de punxada en un menor a la festa major d’Encamp

Per la seva banda, Espot ha indicat que els resultats dels anàlisis que es van fer al noi encara no es coneixen i que, per tant, “encara no tenim la confirmació de què fos efectiva més enllà de ser una possible bretolada”. El cap de Govern ha volgut remarcar la prudència que s’ha de tenir, “particularment les noies joves, en cas que tinguin ni que sigui una sospita, que avisin ràpidament”. El més important per a Espot és que “tenim uns protocols degudament establerts que es posaran en marxa sempre i quan se’ns faci saber”.

Etiquetes

Comentaris

Trending