Miquel Adrover i Xeco s’imposen en el retorn del concurs de gossos d’atura de Canillo

Després de dos anys sense poder-se celebrar per culpa de la pandèmia, el certamen ha tingut lloc als planells de Mereig amb 13 participants i una notable afluència de públic

El guanyador del concurs, Miquel Adrover, i el seu gos Xeco.
El guanyador del concurs, Miquel Adrover, i el seu gos Xeco. COMÚ DE CANILLO

Dos anys després, els planells de Merteix han tornat a acollir el tradicional Concurs de gossos d’atura de Canillo. Se celebrava la 32a edició, que ha gaudit d’una notable afluència de públic. El pastor Miquel Adrover i el seu ca Xeco s’han proclamat els guanyadors del certamen.

Aquest ha comptat amb tretze participants, provinents d’Espanya i França. El concurs es reprenia per primer cop des del 2019. El 2020 i el 2021, la pandèmia va evitar que es pogués celebrar.

El títol ha estat per Adrover i Xeco, amb 191 punts. Ha estat clau el bon exercici final que han fet, en una ronda definitiva amb només els cinc millors de la primera tongada. En segona posició ha quedat Juli Vayot i el seu gos Gandalf, amb 189 punts. El podi l’ha completat Jean Paul Iriquil, a les ordres d’Orai, amb 186. Pel que fa al guardó de pastor endiumenjat se l’ha endut Hilari Novillo.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha explicat que “estem satisfets de poder reprendre aquesta tradició”. El mandatari ha destacat que “hem tingut molta afluència de visitants i esperem que això perduri durant molts anys”. De fet, s’ha mostrat “convençut” que serà així, ja que “està molt consolidat i és evident que a la gent li agrada molt”. Camp també ha volgut posar el focus en un detall no poc important: “veiem molts pastors joves, això vol dir que hi ha relleu”.

Concurs a banda, ja després de l’entrega de premis, s’ha celebrat un dinar popular. L’acte ha comptat amb la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, i la consellera de Medi Ambient del comú, Elisabeth Font.

Etiquetes

Comentaris

Trending