La minoria denuncia un “excés” d’expedients disciplinaris al comú de Canillo

El conseller Albert Torres ha traslladat que existeix una preocupació perquè s’arribi a un punt on els treballadors tinguin por d’anar a la feina i ha exigit que no cal arribar a mesures tan extremes

Un instant de la sessió de consell de comú de Canillo d'aquest divendres.
Un instant de la sessió de consell de comú de Canillo d'aquest divendres. Pilar Candel

Durant la sessió de consell de comú celebrada a Canillo aquest divendres, el conseller de la minoria, Albert Torres, ha reclamat al comú pels diversos expedients que s’han obert a alguns treballadors de la casa. Concretament, ha assenyalat que “proliferen excessivament”. Torres també ha remarcat que existeix certa por a que arribi el punt en què vagin en por a la feina i que els expedients hauria de ser una mesura molt extrema.

Al llarg de tot el mandat s’han obert, en total, quatre expedients. Dos d’ells, a una mateixa persona per reincidència. Torres ha assenyalat que se n’ha parlat almenys de dos en una mateixa sessió, “no estem d’acord en el fet que es tingui l’obligació d’obrir cap expedient, això ha de ser l’últim recurs”. La solució que aporta el conseller de l’oposició és que “de vegades, les coses és més fàcil arreglar-les que no pas arribar a aquest extrem on s’ha arribat a imposar quinze dies de suspensió de salari”. La por que es té és que “la gent ha de venir a treballar amb ganes i sense temor”.

El cònsol major, Francesc Camp, ha assenyalat que “el màxim que s’ha expedientat són tres persones en tres anys, i és una eina que tenim per poder gestionar els treballadors”. Per tant, des de la majoria no hi veuen cap alarma en aquesta situació, “qualsevol lloc de treball té els seus mínims i tothom té clar el que s’ha de fer”. El que ha assenyalat Camp és que quan s’ha arribat a imposar un expedient ha estat una situació molt estudiada, “ens ho mirem molt, parlem amb el departament i també amb el treballador, no hi ha cap caça de bruixes”. A més, ha aprofitat per “felicitar tots aquells que fan bé la seva feina, que són la majoria”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending