La minoria de DA a Escaldes acusa la majoria socialdemòcrata “d’incomplir la llei”

El conseller Jordi Vilanova avisa altres accions si no es prenen mesures urgents per fer públiques les liquidacions trimestrals del pressupost que, fins ara, no s’han portat als plens del comú

Els tres consellers de la minoria demòcrata, durant la compareixença davant la premsa.
Els tres consellers de la minoria demòcrata, durant la compareixença davant la premsa. DEMÒCRATES

Els consellers de la minoria de Demòcrates per Andorra al comú d’Escaldes-Engordany han acusat la majoria del Partit Socialdemòcrata “d’incomplir la llei”. Ho estarien fent, ha explicat Jordi Vilanova, pel fet que no han presentat al ple cap de les liquidacions trimestrals del pressupost en l’any i mig que acumulen de mandat. Per això, han instat la cònsol major, Rosa Gili, a prendre “mesures urgents” per corregir aquesta situació, advertint que, en cas contrari, “estudiarem altres accions”.

Els tres consellers de la minoria escaldenca han volgut denunciar el que consideren “un incompliment de la llei” per part de l’equip de govern que encapçala Gili. Així, segons ha apuntat Vilanova ja són quatre i gairebé un cinquè els informes sobre l’estat de comptes que la majoria no ha fet públic, tal com s’estableix legalment, en sessió de comú. Entre elles, ha remarcat, la de tot l’any 2020. “És una falta de transparència davant la ciutadania, una falta de respecte a la minoria i un incompliment de la llei”, ha afirmat, tot advertint que “no sabem quants diners es van gastar l’any passat”.

“És una falta de transparència davant la ciutadania, una falta de respecte a la minoria i un incompliment de la llei”, ha lamentat el polític demòcrata

El conseller ‘taronja’ ha recordat que, ja a l’octubre, es va demanar per la qüestió en un ple de la corporació i “se’ns va al·legar que hi havia una manca de personal al departament de Finances”. Es tracta, però, d’un argument que no es compra des de DA. “Allà hi treballen quatre persones més una assessora. Si es considera que no estan capacitades per fer la memòria dels comptes, que es contracti una empresa externa com s’han fet altres adjudicacions”, ha declarat.

Per això, Vilanova ha fet una clara petició a la cònsol major: “que prengui mesures urgents i posi fil a l’agulla perquè no parlem d’una cosa banal sinó del pressupost més alt que ha tingut mai la parròquia: 34 milions”. En cas contrari, ha advertit, no descarten anar més enllà. “A l’octubre i al desembre ja vam fer la pregunta. El missatge d’avui és l’últim. Si no pren mesures, la nostra tasca és vetllar pel bon funcionament del comú i estudiaríem emprendre altres accions”, ha avisat, tot i que sense voler concretar si es planteja portar l’afer davant la justícia.

Per la seva banda, Miquel Aleix també ha retret a la majoria la manca d’actuacions en polítiques d’habitatge. De fet, entén que, fins i tot, les accions realitzades poden ser una altra dificultat afegida a la problemàtica, ja que “s’ha fet un canvi del model urbanístic a zones residencials que redueix l’edificabilitat i això pot encarir encara més el preu”. Per tant, “va en contra del que la mateixa majoria plantejava en el seu programa electoral”. A banda, ha lamentat que “a la comissió d’habitatge no hem vist cap proposta concreta”.

Comentaris (4)

Trending