Més places d’aparcament, però menys pàrquings a Andorra la Vella

Diferents privats han reclamat les parcel·les per tal de construir en elles i el comú s’ha vist obligat a fer diversos canvis, així com a oferir alternatives per als aparcaments que desapareixeran

Vehicles estacionats en l'espai de l'antiga plaça de braus.
Vehicles estacionats en l'espai de l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella ha explicat i exposat els múltiples canvis que hi haurà al llarg d’aquest any als diferents aparcaments de la parròquia. Alguns d’ells es tancaran, com el cas del de l’antic Camí Ral, i altres deixaran de gestionar-se de forma pública, com el Parc Central 2. En global, es perdran alguns pàrquings a la capital que estaven arrendats a particulars que ara volen construir en aquestes parcel·les. Malgrat això, les places seran més de les que es tenen actualment en disposició amb les ampliacions i les adequacions que es preveuen.

“En conseqüència a l’evolució de la parròquia alguns terrenys que ara es destinen a aparcaments els propietaris els han demanat per poder construir”, ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol. Com a primer exemple s’ha exposat el de l’estació d’autobusos, que ja ha deixat d’estar disponible. Malgrat això, amb l’enderrocament de la plaça de Braus s’han sumat 180 places de pàrquing, que sumaran un total de 350 al centre de la parròquia. “D’aquesta manera es compensarà la manca que es tindrà amb la pèrdua de les 65 de l’aparcament de l’estació de busos”, ha remarcat Marsol.

Així mateix, ha anunciat que es tancarà un altre pàrquing, en aquest cas el de l’antic Camí Ral, situat a prop de l’Estadi Comunal, on hi havia 70 places que deixaran d’estar operatives pròximament. Per compensar, i de forma alternativa, Marsol ha assenyalat l’aparcament del Parc Fluvial, on hi ha 100 llocs per a vehicles. “D’aquesta manera esperem compensar la pèrdua que tindrem a la zona del Lycée, ja que la connexió entre ambdós punts és ràpida i fàcil”, ha remarcat Marsol.

Una altra parcel·la que els privats han reclamat, però que en aquesta ocasió es continuarà explotant com a aparcament serà el del Parc Central 2. “Això és un avantatge, perquè no es perdran places, sinó que es gestionaran des d’una empresa i no de forma comunal”, ha explicat Marsol. En definitiva, amb els diferents canvis que es faran a la parròquia, la cònsol ha explicat que “les places totals s’incrementen, però hi ha canvis d’ubicació de les zones on es podrà aparcar”.

Etiquetes

Comentaris

Trending