La Massana permet als comerços doblar l’espai de la terrassa durant l’estiu

La mesura s’aplica per ajudar als establiments a adaptar-se a les mesures per evitar el risc de contagi amb el coronavirus sense patir perjudicis econòmics

Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana. Comú de la Massana

El comú de la Massana permetrà als establiments de la parròquia dobla l’espai de les terrasses durant la temporada d’estiu. La mesura s’adopta amb l’objectiu d’ajudar als negocis en els mesos posteriors a la crisi del coronavirus. La mesura requerirà l’aprovació d’una modificació dels preus públics en la propera sessió del ple de la corporació.

Des del comú es posa en relleu “la situació generada com a conseqüència de la pandèmia de SARS-CoV-2”, principalment “la suspensió de les activitats comercials amb les conseqüències econòmiques als negocis de restauració i hostaleria”. Des de la corporació es té “la voluntat de col·laborar a la prompta recuperació econòmica dels negocis de la parròquia i en el compliment de les mesures sanitàries que han de respectar”.

En aquest sentit, s’entén que l’ampliació de l’espai de terrasses ajudarà al seguiment d’aquestes mesures necessàries per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. A més, s’ajudarà al fet que el seu compliment no suposi un perjudici econòmic per als negocis.  

Per això, el comú dona permís a “tots els establiments de la parròquia que es puguin beneficiar d’una autorització d’ús per a la temporada d’estiu per instal·lar una terrassa o els que tinguin una autorització d’ús anual puguin doblar l’espai d’emplaçament”. Això sense que, en cap cas, s’incrementi el preu que es va aplicar l’any passat.  

La mesura necessitarà que en la propera sessió del consell de comú s’aprovi una modificació de l’ordinació de preus públics. Un cop es faci, ja es tindrà via lliure per aplicar els nous espais de les terrasses.

Comentaris

Trending