La Massana organitza una sessió artística pel Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona

L’artista de la parròquia Ona Saumell presentarà la seva col•lecció ‘Women of the World’, amb un caràcter especialment reivindicatiu

WhatsApp Video 2021 09 20 at 11.32.04

La Massana vol sumar-se  a la celebració del Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona, que tindrà lloc dijous vinent. Per això, el comú ha organitzat una sessió artística al teatre de les Fontetes. Anirà a càrrec d’Ona Saumell, centrada especialment en el pop art.

 “La seva obra és molt impactant i carregada de simbolisme. A més, té un vessant cultural i un altre de lluita per la igualtat de la dona, que és justament una de les àrees que volem potenciar des del nostre departament”, ha explicat el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné. La sessió consistirà en la projecció de la col·lecció ‘Women of the World’ i la mateixa artista anirà exposant el missatge que vol transmetre cada peça.

Saumell és una artista autodidacta -professionalment formada en màrqueting- que centra la seva obra, d’estil marcadament pop art, en la lluita feminista. “Vaig decidir enviar el missatge a través de la pau i la bellesa. En el context artístic vaig trobar l’oportunitat d’iniciar una nova tendència de reivindicació feminista, que es caracteritza pel silenci, l’admiració, l’apreciació i l’art”, ha apuntat. La singularitat del seu estil és que pinta amb pintures acríliques amb molt pigment i amb un sistema lliscant, sucant la cohesió i l’entropia dels colors que formen la figura de cada dona. El fet d’utilitzar colors intensos sobre un fons negre atorga un gran impacte visual a la seva obra.

La sessió serà aquest dijous, a partir de les vuit del vespre. Per assistir-hi, cal fer la reserva enviant un correu electrònic al departament de Cultura.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending