La Massana obre el termini per presentar aspirants a un nou Homenatge a la Ciutadania

Les propostes es poden fer arribar al comú fins al 2 de juny i està previst que el nom del guanyador es conegui durant les Festes del Roser al juliol

Premi l'Homenatge al Ciutadà de La Massana.
Premi l'Homenatge al Ciutadà de La Massana. Comú de la Massana

El comú de la Massana ha obert el termini durant el qual es podran presentar candidatures per a una nova edició de l’Homenatge al Ciutadà. Es tracta, cal recordar, d’una acció participativa que permet retre honors a persones que s’han destacat per la seva tasca desinteressada i altruista per la parròquia. Enguany, s’arriba a la desena edició i el guanyador es coneixerà durant les festes del Roser, al juliol.

El primer pas es fa ara amb l’obertura del període durant el qual els ciutadans poden presentar via un escrit al servei de Tràmits noms de persones a homenatjar. Aquest s’allargarà fins al proper 2 de juny. A partir d’aquí, arribarà el moment d’analitzar les propostes rebudes i escollir, si s’escau, el vencedor. Des de la corporació s’avisa que “es reserva el dret a deixar-lo desert en funció de si les candidatures presentades s’ajusten als requisits”.

La festa, es recorda, va néixer amb l’objectiu de retre una distinció a “ciutadans que treballen de forma altruista a favor dels altres o que han fet una aportació per al desenvolupament cultural o social de la parròquia”. Fins ara, hi ha hagut nou premiats. El darrer va ser Amadeu Rossell, que va perdre la vida a causa de les cremades que va patir quan estava tancant les vàlvules de distribució del gas a la Massana, durant els aiguats del 82. També es va fer un reconeixement a Gregorio Cerviño, que estava treballant amb Rossell en el moment de la catàstrofe. Anteriorment, també s’havia atorgat a Dolors Ribes, Josep Serra, Antoni Areny, Manel Rivas, l’associació Carisma, Clare Allcard, Mossén Bordes, els voluntaris de la Covid-19 i Amadeu Rossell.

Etiquetes

Comentaris

Trending