La Massana impulsa una normativa més estricta pels propietaris de gossos

Hauran de netejar amb aigua els orins dels animals a la pública i portar bosses per recollir les tifes, tot i que es recomana que, sempre que sigui possible, es porti la mascota als pipicans habilitats

Un pipican de la Massana.
Un pipican de la Massana.

La Massana ha actualitzat l’ordinació de l’ús de la via pública i del medi natural, amb un nou text que preveu noves obligacions per als propietaris de gossos, com ara la de netejar amb aigua els orins que els animals facin fora dels espais específicament habilitats. La normativa també regula les acampades, amb sancions d’entre 500 i 1.000 euros si s’embruta la zona on es faci.

La nova ordinació ha estat aprovada en la sessió de comú massanenc celebrada aquest dimecres. Part del text fa referència a la tinença de gossos i s’estableix, tal com ja han fet altres parròquies, l’obligació, quan se’ls tregui a passejar, de portar una ampolla d’aigua per netejar les miccions que facin a la via pública. De fet, també es demana que, prioritàriament, es porti les mascotes als pipicans habilitats. També caldrà dur bosses per recollir les deposicions dels animals. La normativa inclou a més a més la prohibició d’embrutar els espais públics, realitzar la prova per determinar el genotipatge i facilitar la identificació dels animals a requeriment dels agents de circulació o del medi.

Bars i restaurants hauran de tenir cendrers a les portes del local i caldrà una autorització per acampar al medi natural si hi ha més de tres tendes

Una altra novetat de l’ordinació obligarà els propietaris de bar i restaurants a instal·lar cendres a l’entrada del local. D’aquesta forma, es vol evitar que els clients que surtin a fumar llencin les burilles a terra. De fet, aquests hauran d’emprar aquests elements sota risc de ser sancionats.

El text també incorpora un article referent a l’acampada. A partir d’ara, caldrà tenir una autorització quan se superin les tres tendes i es podrà exigir una fiança que cobreixi les despeses de recollida d’escombraries i de restauració del medi natural en cal d’incompliment de les obligacions de deixar net l’indret escollit.

Des de la corporació també s’ha modificat el text en allò que fa referència als menors d’edat que incompleixin alguna de les seves disposicions. Així, es preveu la possibilitat de commutar la multa econòmica que se’ls imposi per la realització de treballs a la comunitat que serveixin per reparar els danys ocasionats. La normativa estableix que la naturalesa de l’activitat tindrà relació amb els fets comesos i sempre d’acord amb els seus tutors.

La cònsol menor, Eva Sansa, ha volgut remarcar que hi ha altres punts que no són nous però que cal matisar i emfatitzar, ja que repercuteixen en l’harmonia a la via pública. És el cas de l’obligació dels propietaris de treure la neu i el glaç del tros de voravia que toca la seva façana. També ha recordat l’obligació d’efectuar la tria selectiva dels residus.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending