La Massana impulsa un estudi sobre els límits de creixement i les mesures per fer-lo sostenible

La cònsol major, Olga Molné, admet “preocupació” davant el fet que, com a altres parròquies, la construcció s’ha disparat i necessiten tenir clar que és assumible, sobre tot pel que fa al servei d’aigua

Vista general de la Massana.
Vista general de la Massana.

El comú de la Massana es mostra inquiet. Tal com succeeix a altres parròquies, s’ha detectat un increment important dels projectes de construcció. I hi ha preocupació per quin és el límit de creixement de població que pot tenir. Sobretot, per la por a què els recursos hídrics no siguin suficients. És el que caldrà determinar amb l’estudi que s’ha encarregat des de la corporació.

El que està clar és que la construcció continua accelerada a la Massana. Això es va posar en relleu aquesta setmana, durant la sessió de comú. Un dels punts de l’ordre del dia era aprovar el desenvolupament d’una altra unitat d'actuació. La darrera de les moltes que s’han activat els darrers temps.

I, en aquest punt, la cònsol major, Olga Molné, va admetre que el comú està preocupat per saber si la xarxa d'aigua està ben dimensionada”. Per això, s’ha encarregat “una diagnosi que dictarà quines mesures s'han de prendre si es vol seguir creixent”. I, no menys important, “fins a quin punt es pot anar”.

Els resultats finals i les mesures d'aquest informe es faran públiques al setembre, mes en el qual també s'hauran d'iniciar les converses amb el Govern per fer una reflexió global sobre la construcció i el creixement del país. Aquesta, ja es té clar, comportarà la modificació de la llei del sòl i “altres normatives aplicables en matèria d'urbanisme”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending