La Massana ha de destinar prop de 600.000 euros per combatre filtracions en equipaments públics

Les actuacions tenen a veure amb la font que hi ha al complex de les Fontetes, i que podria afectar els fonaments de l’aparcament, i, sobretot, caldrà aixecar el parc de l’Anita per solucionar les humitats que van a parar a l’Esplai

Una imatge d'arxiu del parc de l'Anita.
Una imatge d'arxiu del parc de l'Anita. arxiu / comú de la massana

El comú de la Massana destinarà prop de 600.000 euros en dues actuacions d’impermeabilització de béns o espais públics per evitar les filtracions que afecten a dos importants equipaments de la parròquia, el complex de les Fontetes, i especialment l’aparcament i, també, l’Esplai. En un cas s’ha d’actuar sobre una font que hi ha prop de l’entrada del pàrquing vertical i, en l’altre, s’haurà d’aixecar el parc de l’Anita. Són dues de les obres per a les quals ha hagut d’adoptar decisions la corporació massanenca en una sessió de consell celebrada aquest matí.

En efecte, impermeabilitzar la font de les Fontetes suposarà una despesa d’uns 150.000 euros i l’actuació per evitar filtracions en diverses zones de l’Esplai comportarà haver de desemborsar, almenys inicialment, 410.000 euros més. En el primer cas, la cònsol menor, Eva Sansa, ha explicat que s’haurà de desmuntar la font per reparar-la, atès que les pèrdues que té fan que entri aigua a l’aparcament de les Fontetes per la rampa i això podria acabar danyant la fonamentació de l’equipament.

Quant a l’actuació per evitar danys a l’Espai, caldrà aixecar el cautxú del parc de l’Anita, que està ubicat just al teulat de l’edifici on hi ha l’equipament juvenil, i fer la corresponent impermeabilització. Els 410.000 euros acordats aquest matí inclouen la refeta de les humitats derivades de les humitats hagudes fins ara, tornar a muntar el parc, per dir-ho així, i instal·lar en aquest equipament un para-sol que eviti l’impacte que té en algunes èpoques de l’any el sol sobre el parc infantil.

ALTRES ACTUACIONS

Algunes altres de les actuacions que s’han aprovat aquest matí en la sessió de consell massanenca són la modificació del camí de l’Església, substituint l’empedrat per l’asfalt per fer més accessible una zona propera a les escoles (una actuació a la qual s’hi hauran de destinar 85.000 euros) o assignar 160.000 euros més per afrontar els treballs de clausura de l’abocador de Beixalís, que actualment ja només rep terres i runa procedents d’obres comunals. S’ha de fer l’estesa del material i anar-lo compactant.

La corporació també ha donat compte del fet que cal deixar desert per segona vegada l’intent d’adjudicar les obres de millora integral de la plaça del comú. En una primera ocasió, les ofertes rebudes eren molt superiors al pressupost i l’actuació es va deixar sense efecte. Ara s’ha tornat a intentar i l’única empresa que s’ha presentat no té les autoritzacions necessàries (la classificació en funció de la nova llei de contractació pública) per poder dut a terme l’obra. Així, s’haurà de procedir per la via directa, demanar tres preus i el més dient que sigui el que tiri endavant.

Finalment, també s’ha donat llum verd, entre altres a una actuació de millora informàtica a l’edifici de les Fontetes que també dotarà de més eines el servei de circulació. Així, s’adaptarà la xarxa d’Internet de l’equipament esmentat, es crearà una xarxa wifi pública i s’actualitzaran els discs durs dels gravadors de càmeres de seguretat. La contractació acordada, d’un muntant global de poc més de 94.000 euros, va una mica més enllà.

La necessitat d’integrar els aparcaments comunals en un sistema al núvol per tal de millorar la seva gestió, comportarà llogar una aplicació per al departament de Circulació per poder agilitzar la gestió de les sancions i poder llogar una plataforma per fer inscripcions en línia. I també caldrà adaptar el comú al que descriu la nova Llei de ciberseguretat i la necessitat de fer la integració del nou programa d’expedients electrònics amb la plataforma de licitació en línia.

Comentaris

Trending