La Massana es compromet a la cessió del terreny per a l’heliport

El consell de comú també ha aprovat diverses modificacions en la concessió dels pàrquings verticals i zona blava, que permetran crear tarifes per a residents i no-residents

Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Marticella, assenyalen la ubicació de l'heliport.
Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Marticella, assenyalen la ubicació de l'heliport. SFGA/J.A.VILADOT

L’heliport ja estava clar que se situaria a la Caubella. Però, avui el consell de la Massana ha aprovat oficialment la cessió del terreny perquè el Govern pugui continuar endavant amb el projecte. En aquesta mateixa sessió s’ha aprovat un gir en el contracte de concessió que es tenia amb l’empresa privada que gestiona els pàrquings verticals i la zona blava de la parròquia. Amb aquestes modificacions, es permetrà crear una tarifa especial per a residents i per a no-residents.

El terreny de la Caubella compleix totes les necessitats i característiques per a acollir l’heliport que pretén posar en marxa Govern. La Massana, a qui pertany aquest terreny, finalment l’ha cedit perquè finalment es pugui emplaçar la infraestructura. La cònsol major, Olga Molné, ha assegurat que es tracta “d’un compromís, si mai no avança el projecte”. Des de l’executiu estava previst treure al setembre el concurs públic per la construcció de la instal·lació, però sense la seguretat de l’espai, no es podia fer. Per tant, Molné ha assegurat que amb aquesta disposició de la parròquia, “ajudarà a fer que tot continuï endavant”.


Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Marticella, assenyalen la ubicació de l'heliport.

Relacionat

Encarregats els estudis geològics i geotècnics a la Caubella per construir l’heliport

D’altra banda, en la sessió d’aquesta tarda també s’ha aprovat una modificació de la concessió dels pàrquings verticals i la zona blava, que estan per contracte amb la mateixa empresa des del 2007. Les diverses modificacions que s’han inclòs permetran, segons ha explicat Molné, inclouse nous parquímetres “molt més moderns i que faciliten la forma de pagament”. Amb això, es podrà fer la renovació del tiquet des del mòbil, i no caldrà desplaçar-se fins al vehicle. A més, d’altra banda, aquesta nova tecnologia suposarà la creació d’una nova tarida de “residents i no-residents”.

“Molta gent s’ha apropat al punt d’informació per demanar alternatives que es poguessin fer a la natura”

Els resultats i l’anàlisi de la temporada d’estiu a la parròquia també han portat a un dels punts principals de la sessió d’avui. El conseller de turisme, Josep Maria Garrallà, ha explicat que “s’ha posat al calaix” un projecte que es tenia damunt de la taula, al qual es destinarien 40.000, per engegar-ne tres de petits, però que ajudaran a potenciar les visites de muntanya a la parròquia. De fet, Garrallà ha afirmat que “molta gent s’ha apropat al punt d’informació per demanar alternatives que es poguessin fer a la natura”.

Per aquest motiu, s’ha decidit crear una nova via ferrata del Pic del Palomer, alternativa a la que ja existeix. “La muntanya té un altre vessant molt interessant a la qual li donarem accés”. Es pretén tenir-la enllestida l’abril de l’any vinent, ja que els estudis mediambientals han recomanat fer les obres a la tardor. D’altra banda, Garrallà ha afirmat que el senderisme ha sigut “el producte estrella” aquest estiu. Per això, s’ha creat una aplicació on es podran veure tots els traçats i descripcions d’aquests, que únicament farà servir el servei de GPS perquè els visitants també en puguin fer ús. Per últim, la resta de la partida es destinarà a seguir finançant ‘La Massana fogons’ i altres iniciatives culturals.

Per últim, en aquest consell de comú també ha aprovat la destinació de 14.000 euros per a la instal·lació de vuit fanals per a l’eixample d’Erts, on Govern està fent els treballs per connectar la Massana amb Arinsal. També s’ocuparan 17.000 euros en les llums de l’Església d’Arinsal, la d’Erts i la de Sispony, a més de 48.000 euros per a complementar l’enllumenat de Nadal.

Comentaris (8)

Trending