Encarregats els estudis geològics i geotècnics a la Caubella per construir l’heliport

El Govern ha encarregat els treballs, que tindran un cost de 31.500 euros, i que han de servir per validar l’emplaçament escollit per al futur equipament aeroportuari

Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Marticella, assenyalen la ubicació de l'heliport.
Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Marticella, assenyalen la ubicació de l'heliport. SFGA/J.A.VILADOT

El Govern té clar que vol tirar endavant l’heliport nacional a la Caubella, al costat de les pistes d’esquí de Pal. L’executiu preveu en les pròximes setmanes fer públic el concurs que ha de permetre encarregar la construcció de la instal·lació. Paral·lelament, també s’estan fent els estudis tècnics necessaris per garantir la viabilitat de l’equipament. Entre ells, es destinaran més de 31.000 euros als informes geotècnics i geològics.

Després d’anys intentant trobar una ubicació per l’heliport, marcats pels fallits intents al Patapou, la Comella i Tresoles, l’executiu creu que, ara sí, ha trobat un lloc que no ha d’aixecar oposició ciutadana. Fa unes setmanes, conjuntament amb el comú de la Massana i amb Vallnord Pal Arinsal van anunciar que la Caubella era l’indret escollit. L’objectiu és poder llançar les pròximes setmanes el concurs que ha de permetre seleccionar l’empresa que es faci càrrec de la construcció i de la gestió de l’equipament.

Prèviament, però, s’han de completar altres treballs tècnics. És el cas de l’informe geològic i geotècnic de l’espai escollit per impulsar la instal·lació. Aquest es troba ben a prop de l’aparcament principal de les pistes d’esquí a Pal.

Els treballs, que també inclouen una campanya de reconeixements del terreny, han estat encarregats a l’empresa Euroconsult. Per tirar-los endavant disposarà de tot just cinc setmanes, segons s’ha publicat al BOPA. El cost per al Govern ascendeix a prop de 31.500 euros.

Comentaris (2)

Trending