La Massana comença la neteja de boscos preventiva

Primerament s’intervindrà a l’Aldosa, a la zona del camí de les Boïgues, que es prioritza amb una actuació silvícola per evitar el risc de caiguda d’arbres

Arbres a l'Aldosa
Arbres a l'Aldosa Comú de la Massana

La Massana inicia els treballs forestals de neteja preventiva de boscos, dins del pla d’aclariment d’aquests espais naturals i del pla per evitar els incendis. El primer punt on s’intervindrà serà a l’Aldosa, a la zona del camí de les Boïgues. Segons els informes tècnics, es prioritza amb una actuació silvícola per evitar el risc de caiguda d’arbres a sobre d’edificis.

El comú ha indicat que la densitat actual d’una part del bosc, exactament per sobre de la carretera de la Gonarda, és excessiva. Això comporta una inestabilitat que posa en perill la salut dels arbres, que podrien acabar emmalaltint i morint-se per falta de llum i nutrients. Per aquest motiu, es faran les actuacions per aclarir la zona, deixant espai entre arbres i estabilitzant l’espai.

Seguint el pla tècnic, des de la Massana s’indica que els arbres que cal tallar són els que són poc vigorosos, amb capçades desequilibrades i que, per aquestes condicions, es podrien desprendre i provocar danys als edificis de la zona. També asseguren que no es tallarà cap que estigui fort ni de fulla caduca, ja que són espècies protectores en cas d’incendi. Un cop tancats aquests treballs, es procedirà amb Arinsal, al Coll de les Cases. En els darrers anys s’han fet actuacions al Bosc del Pal, on ja estan concloses.

Etiquetes

Comentaris

Trending