La Massana aprova el conveni amb Govern pels habitatges a preu assequible al complex Ribasol

L'import de la compra serà de 5,5 milions d'euros, es posaran al mercat uns 42 pisos i durant la sessió també s'ha donat el vistiplau a un crèdit extraordinari de 100.000 euros per ampliar la zona de serveis La Serradora

Comentaris

Un moment de la sessió de comú de la Massana d'aquest divendres.
Un moment de la sessió de comú de la Massana d'aquest divendres. BRU NOYA

El comú de la Massana ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Govern per a la construcció d'habitatges públics destinars a lloguer a preu assequible. en el complex Ribasol d'Arinsal per un import de compra de 5,5 milions d'euros que aniran a càrrec de l'Executiu. Durant la sessió també s'ha aprovat  un crèdit extraordinari de 100.000 euros per ampliar la zona de serveis La Serradora. 

El comú necessita un indret per guardar material amb la construcció de dos altells amb 200 metres quadrats, segons ha explicat la cònsol menor, Eva Sansa. Aquest material està actualment al complex Ribasol. Pel que fa als dos edficis de lloguer a preu assequible, s'hauran de rehabilitar tot i que no hi ha una data per a la finalització dels treballs. Hi haurà uns 42 pisos tot i que la xifra pot variar lleugerament. Sansa ha afegit que es treballa en aquest conveni des del passat mes de juny i que el comú ha demanat que s’incloguin punts com que dins dels habitatges de lloguer assquible es destini un 10% als joves i un 5% a necessitats socials.

Així mateix, s'ha aprovat remetre la modificació del POUP de La Massana al Govern per a l’aprovació prèvia, així com per tal d’obtenir l’informe favorable de la Comissió Tècnica d’Urbanisme. Una volta obtinguda expressament o tàcitament l’aprovació del Govern en els termes del’article 99 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, el comú de La Massana l’aprovarà definitivament i el publicarà al Butlletí Oficial. D'aquesta manera es podran efectuar les actuacions que especifica la llei del sòl. La cònsol major, Olga Molné ha reconegut que és "una qüestió molt tècnica".

La sessió d'aquest divendres s'ha centrat en temes urbanístics. Així, s'ha donat el vistiplau a la nova ordenació de la unitat d’actuació de sòl urbà no consolidat N-19, ubicada a la carretera de Beixalís, partida dels Hortons, a Anyós, amb una doble finalitat: canviar la zona de la unitat d’actuació N-19, que actualment és zona residencial genèrica, per convertir-se en zona residencial.  S'ha aprovat el pla parcial de desenvolupament de la unitat d'actuació de sòl urbanitzable E-103a, situada a la carretera de la Creu Blanca, partidaTorropuis, al terme d’Anyós.

Finalment, s'ha acordat reposar baranes en diferents de indrets de la parròquia amb unb crèdit extraordinari de 4.950 euros. El motiu del crèdit, com ha explicat Eva Sansa, és l'augment del preu del ferro.

 

 

 

 

 

 

Comentaris (5)

Trending