Mas diu que estan accelerant per tenir llest el Parc de l’Ossa abans que acabi el mandat

La cònsol major d'Encamp presideix el tradicional Aplec de l’Oratori a les Bons que és el preludi a la festivitat de Nostra Senyora de Meritxell

Celebració de la Mare de Déu de l'Oratori aquest dissabte a les Bons.
Celebració de la Mare de Déu de l'Oratori aquest dissabte a les Bons.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas ha dit que el comú està accelerant per tenir enllestir el Parc de l'Ossa abans que acabi el mandat el proper mes de desembre. Mas dit que l'objectiu és acabar tots els projectes que tenen pendents. "Hem d'acabar els compromisos que vam adquirir tenint en compte que molts van quedar aturats per la pandèmia. Per això vam haver de prioritzar-ne i són aquests els que tiraran endavant". El del Parc de l'Ossa és un dels projectes més importants del mandat.

 

Laura Mas ha presidit aquest dissabte al matí el dia de la Mare de Déu de l’Oratori a les Bons. La festivitat es va iniciar el 1999. La cònsol major ha recordat que és un lloc molt estimat per als encampadans. "És una tradició venir aquì, ballar les sardanes i menjar coca i xocolata", ha explicat. És el darrer dels aplecs que es fan a la parròquia i que s'inicien el mes d'abril amb el de Sant Romà.

La Mare de Déu de l'Oratori sempre se celebra el dissabte abans de Meritxell ja que, com recorda, Mas "està en el camí que s'utilitzava per anar al santuari".  L'Oratori també era el punt de trobada i repòs per aquells que anaven d'Encamp cap a França o viceversa. Segons la llegenda, l’Oratori el van construir tres encampadans fa un parell de segles, fruit d’una promesa que van fer a la Mare de Déu.

L'acte d'aquest dissabte ha comptat amb la presència d'una vintena de persones.

Comentaris (9)

Trending