Mas confia poder obrir abans de finals del 2023 la zona lúdica i el pàrquing del Bany de l’Ossa

Des del comú s’ha demanat a la constructora que prioritzi aquests espais que es consideren prioritaris en unes obres que ha de començar a finals de mes o inicis de febre, a tot tardar

Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.
Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.

El comú d’Encamp vol accelerar amb la construcció del nou parc del poble. Entre finals de gener i inicis de febrer han de començar les obres. La prioritat que s’ha marcat a l’empresa és que enllesteixi primer la fase que inclou l’aparcament soterrani, la reforma del vial de la Molina i el parc infantil amb el bar. I, de fet, es confia que aquesta zona es pugui posar en funcionament abans que estigui completat tot el projecte.

Així ho explica la cònsol major de la parròquia, Laura Mas. La mandatària posa en relleu que el mateix 23 de desembre, quan el ple del comú va aprovar l’adjudicació, “vam enviar la carta comunicant-lo a l’empresa perquè no volem perdre ni un dia”. La idea és que, un cop completat tots els tràmits administratius per tancar el contracte, les obres puguin iniciar-se a finals de gener o, a tot tardar, a inicis de febrer. Des de llavors, l’edicte marca un termini de 21 mesos per completar el Bany de l’Ossa.

La sessió de comú d'Encamp ha aprovat el pressupsot per al 2022.

Relacionat

El Bany de l’Ossa i l’ampliació del complex esportiu fa enfilar el pressupost d’Encamp a 35 milions

Ara bé, Mas remarca que “hem demanat a l’empresa que comencin per la primera fase: l’aparcament, el vial i el parc amb el bar”. Es tracta, afirma, de “la prioritat absoluta”. I és que el poble no té un espai d’aquestes característiques des que el setembre del 2020 es va tancar el Prat Gran. Per tant, hi ha urgència per resoldre aquesta mancança. “Si es pot obrir abans, es farà; volem que el parc estigui com abans millor”. S’entén que la resta del projecte, com ara els edificis que han d’albergar serveis com l’espai jovent, circulació o el despatx de policia es poden continuar i finalitzar amb la resta de la zona lúdica ja en gaudiment per als encampadans.

La mandatària no amaga la satisfacció que li fa poder tirar endavant definitivament “un dels projectes més importants que ens havíem marcat”. I ja no parla només de la majoria, sinó de totes les forces polítiques que es van presentar a les eleccions. A més, posa en relleu el fet que “és el parc que els ciutadans han triat, amb un concurs d’idees amb un jurat amb el teixit econòmic, pares, escoles, padrins i infants”. Per tant, “és el que volen per a la seva parròquia”.

Amb relació a les crítiques rebudes pel cost (8,36 milions), la cònsol recorda que “ens adaptem als preus del mercat i tothom sap que avui la construcció s’ha disparat”. Per tant, “o es fa a aquest cost o no es fa”. Recorda, a més, que es va plantejar la possibilitat d’ajornar la tercera fase -l’edifici de circulació i policia- però “tot just eren 500.000 euros i fer-ho després ens hagués costat més car”. A més, posa en relleu que “no només parlem d’un parc”. Hi ha també, recorda, “una desviació d’un vial, tres blocs de serveis i un aparcament amb 80 places soterrades”.

Comentaris (5)

Trending