El Bany de l’Ossa i l’ampliació del complex esportiu fa enfilar el pressupost d’Encamp a 35 milions

El comú aprova els comptes, amb l’oposició d’un PS que denuncia la forta inversió en els dos projectes, molt per sobre de la prevista inicialment, i amb el suport dr majoria i d’Agrupament Encampadà, que defensen la necessitat de tirar-los endavant malgrat l’alt preu de mercat

La sessió de comú d'Encamp ha aprovat el pressupsot per al 2022.
La sessió de comú d'Encamp ha aprovat el pressupsot per al 2022. G. P.

El comú d’Encamp incrementarà de forma substancial el pressupost de cara al 2022. En concret, fins a 35 milions, 3 més que enguany. Un dels punts que eleven els comptes és la forta aposta inversora, centrada bàsicament en dos projectes: l’inici de la construcció del Bany de l’Ossa, el nou parc del poble, i l’ampliació del complex esportiu. A banda, també s’ha de continuar la reforma del carrer Sant Jordi, al Pas de la Casa.

De fet, dels 35 milions previstos per la majoria, 11,3 es destinen a inversions. Quatre d’ells, durant el 2022, seran per a la construcció del nou espai lúdic, que s’haurà de culminar durant el 2023. El cost total, després de l’adjudicació acordada al consell de comú. Ascendirà a 8,36 milions d’euros.

Altres obres que també s’impulsaran són l’ampliació el complex esportiu, que finalment costarà 2,2 milions -inicialment s’havia previst 1,8-, que també s’allargarà a l’exercici posterior. 983.000 euros més han de servir per completar la reforma del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa, que ja va viure una primera fase enguany.  

El ple del consell ha adjudicat les obres de dos projectes claus per a la majoria: l’ampliació del complex esportiu, que costarà 2,2 milons, i el nou parc, el Bany de l’Ossa, que suposarà una inversió de 8,3 milions al llarg dels dos pròxims exercicis

Les adjudicacions de totes dues obres s’han votat prèviament al pressupost. En tots dos casos, des del grup socialdemòcrata s’ha criticat un import que es considera “exorbitant”. David Rios ha carregat especialment contra el projecte al complex, que ha qualificat de “malbaratament pressupostari de primer grau”. Per la seva banda, Enric Riba ha volgut recordar que “l’estimació inicial del parc era de 4,5 milions, va saltar a sis i acabarà costant 8,3”. Des de la formació s’ha admès que “són inversions necessàries” però que ara “són sobredimensionades”.

Des de la majoria, Laura Mas i Jean Michael Rascagneres han defensat que calia tirar endavant tots dos projectes. “Els preus de construcció són els que hi ha avui dia”, ha remarcat el cònsol menor, tot destacant, a més, que es faran “instal·lacions molt completes”. Sobre el parc, ha recordat que el concurs es va impulsar amb l’opció de fer-ho per fases, però s’ha estimat convenient completar-ho de cop, ja que “fer el tercer edifici després hagués sortit molt més car”. Per la seva banda, Mas, amb relació a l’obra al complex, ha argumentat que “el que fem aportar millors serveis i prestacions, per donar més qualitat de vida i situar-nos en una estratègia a nivell esportiu, per fer esdeveniments importants que poden reactivar i donar vida a la parròquia”.

Tots dos projectes han comptat també amb el suport de la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal. Sobre el complex, ha indicat que “ja portàvem l’ampliació al programa; el centre està obsolet, la sala de musculació és fosca, sense llum. Aquí era necessari per tots els usuaris”. I  l’hora de parlar del parc, ha admès que “el pressupost és elevat” però “preferim completar-ho tot perquè donarà vida a una zona sud del poble que ha quedat una mica morta”.

La discussió sobre els comptes ha seguit el camí similar. El PS ha votat en contra i, en canvi, la majoria ha comptat en l’aprovació amb el suport d’Agrupament Ester Vidal, tot destacant que “els projectes que du ja són aquells pels quals estàvem interessats”. En canvi, Rios ha criticat, més enllà del cost d’algunes obres, el fet que “caldria haver estat més prudent amb els ingressos previstos”. També s’ha mostrat contrari a un increment d’endeutament que considera perillós, amb un nou préstec previst de 6 milions. “No quadren els números i es tira de nou d’endeutament, fet que deixar un escenari complicat pels pròxims mandats. Opten per gastar, gastar i gastar i, si no hi ha diners, ja pagarà qui vingui després”, ha denunciat.

Des de la majoria, Mas ha assegurat que “som responsables” però, a la vegada, ha defensat que “ha de quedar clar quin és el nostre llegat; se’ns va votar per tirar endavant projectes”. Per això, entén que “hem de reactivar la parròquia, donar més serveis i fer d’Encamp un poble de residència de qualitat”. També ha deixat clar que “en cap cas posarem les finances comunals en una situació complicada ni comprometrem els pròxims mandats”.

Comentaris (6)

Trending