Mas assegura que Canillo i Andorra la Vella treballen per trobar terrenys d’abocador

La cònsol ha indicat que es necessiten almenys dos més per poder suplir la tancada de la zona del Pic del Maià, que s’allargarà, com a màxim, fins al novembre

Una imatge recent de l'abocador de Beixalís.
Una imatge recent de l'abocador de Beixalís. G. P.

Les dificultats per trobar terrenys que puguin fer-se servir com a abocador continuen allargant-se amb el temps. Aquest dimarts, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha assegurat que es necessiten, almenys, dos emplaçaments més per poder tenir un bon servei al país. També ha assenyalat que Canillo i Andorra la Vella, a més de Sant Julià, hi treballen per tal de trobar llocs que puguin suplir la tancada de l’abocador del Pic del Maià, que es farà, com a molt tard, al mes de novembre.

“Jo crec que Canillo tenia unes possibles ubicacions”, ha assegurat Mas. Al mes de juny, però, el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, assenyalava que era difícil poder trobar espai que pogués encabir un abocador. Amb tot, sembla que finalment s’ha pogut fer possible. Quines serien, però, no ha transcendit. D’altra banda, Mas ha indicat que Andorra la Vella és l’altra parròquia que també hi treballa per tal de complementar la proposta feta per Sant Julià. Així mateix, la cònsol major, Conxita Marsol, també ha indicat més d’una vegada les baixes possibilitats de tenir lloc a la capital per poder ubicar un abocador.

Mas ha explicat que de cara al setembre s’espera poder fer una reunió per tal de poder tancar aquelles propostes que tinguin les parròquies, principalment Canillo i Andorra la Vella. “Finalment, crec que ho aconseguirem tenir clar a l’octubre”, ha assenyalat la cònsol. Si és així, estarà ben bé al límit de la clausura de l’abocador del Pic del Maià, que es podrà allargar, si ho permet la climatologia, fins al novembre.

REUNIONS PEL CREIXEMENT URBANÍSTIC, TAMBÉ AL SETEMBRE

Mas ha explicat, d’altra banda, que ja s’han començat les converses entre comuns i Govern pel que fa al creixement urbanístic. Malgrat això, el cap de Govern ha assenyalat que s’esperarà al setembre, a la tornada a la “normalitat” de les vacances, per tal de convocar la primera reunió. “És encara molt prematur posar el fil a l’agulla”, ha assegurat Espot. Amb tot, Mas ha recordat que Encamp va aprovar el POUP aquest mandat i que ja incloïa una reducció de l’edificabilitat, “per tal ja no el podem revisar fins d’aquí a sis anys”.  

Comentaris

Trending