Marsol veu factible ara unificar en un futur les targetes d’aparcament comunals

La cònsol major d’Andorra la Vella considera que s’han pogut solucionar els problemes tècnics que fa uns anys van frustrar el projecte que s’havia de tirar endavant com a mínim amb Escaldes

L'aparcament del Parc Central, un dels més utilitzats de la capital.
L'aparcament del Parc Central, un dels més utilitzats de la capital. Pilar Candel

Si vostè vol tenir avantatges als aparcaments d’Andorra la Vella, ha de tenir la targeta PK. Aquesta, però, només serveix a la capital. Per estacionar als pàrquings d’Escaldes-Engordany o d’Encamp, cal la respectiva de cada parroquia. Aquesta situació fa temps que dura sense que, per ara, els comuns, malgrat algun intent, hagin pogut posar-se d’acord perquè amb una sola es pugui anar a tot arreu. Conxita Marsol ha apuntat, ara, que això podria canviar en un futur ja no tan llunyà.

Així ho ha comentat la cònsol d’Andorra la Vella en ser preguntada, justament, per aquesta situació. La mandatària admet que és un tema al qual haurien de posar fil a l’agulla, perquè cada cop hi ha més gent que demana tenir accés a aquest tipus de targetes. Sense anar més lluny, la PK, la de la capital, ha registrat més de 900 nous usuaris des d’inicis d’any, en gran part gràcies als canvis en la política tarifària als aparcaments. I això fa que ja n’hi hagi més de 14.000.

El problema és que aquesta només serveis a aquesta parròquia. Una situació que, admet Marsol, “fa uns anys estàvem decidits a mirar de canviar amb Escaldes i ara fa temps que no se’m parla”. Llavors, ha recordat, “el problema era que cada comú té sistemes diferents i, per tant, tècnicament les empreses responsables ens deien que era complicat”.

La cònsol, en canvi, ha apuntat que “ara sembla que sí que es podria arribar a trobar la solució”. Pe tant, “si hi ha voluntat política, s’hi podria arribar”. En aquest sentit, ha recordat que “fa tres o quatre anys ja hi estàvem d’acord”. I, per tant, ha vingut a enviar la pilota cap als altres comuns concernits.

Comentaris (9)

Trending