Marsol i Gili firmen un protocol per definir límits parroquials

Es delimitaran les zones d'administració única de l'Obac, abans que acabi el mandat comunal

Comentaris

Marsol i Gili signant el protocol.
Marsol i Gili signant el protocol. BRU NOYA

Les cònsols majors d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany han signat aquest divendres un protocol per delimitar les zones d'administració única de les dues parròquies a l'Obac. La intenció es tancar l'acord abans que acabi el mandat comunal, el desembre d'aquest any.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili ha comentat que "és un acte molt important". El protocol d'acord recull unes parts expositives i hi ha tres punts com el compromís per iniciar els tràmits per delimitar les zones. Es farà una comissió de treball i s'inclou que el protocol no entra en les zones indivises de la Vall del Madriu, Perafita i Claror, una terreny del que també forma part Sant Julià de Lòria.

Les parròquies es van dividir l'any 1978. El 1987 es va parlar d'un projecte d'estació d'esquí entre Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria que no va prosperar però es van crear unes zones d'administració unica (1988). Marsol ha explicat que “penso que com en tot hem d’evolucionar i crec que en una zona administració única pactada fa 35 anys segurament ha arribat el moment que aquests límits es converteixin en els límits de divisió de la parròquia”.

Segons la cònsol major d'Andorra la Vella, el fet de convertir-ho en una zona dividida totalment de cada parròquia evitarà els problemes d’haver d’exigir que es compleixi la legalitat i s'estalviaren disputes entre la capital i Escaldes-Engordany. El conveni estableix que no són objecte del present protocol d’acord tot el terreny restant de la Vall del Riu Madriu, que comprèn el límit superior del terreny d’administració única d’Escaldes-Engordany, la trenca amb la parròquia d’Encamp, la frontera d’Espanya. Tampoc s’inclouen en l’acord els terrenys abans esmentats de l’any 1988 on es projectava un camp de neu, els seus límits i la seva zona de protecció, amb règim indivís d’administració i d’explotació tripartida entre les parròquies d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

 

Comentaris

Trending