Marsol descarta abocador, però busca terreny per fer un ‘espai de transferència’ a Andorra la Vella

La corporació està en recerca de tenir un lloc determinat a la parròquia on pugui deixar-se la runa de la construcció de forma temporal per traslladar-se posteriorment al lloc definitiu

Marsol saludant els veïns durant la Festa Major de Santa Coloma
Marsol saludant els veïns durant la Festa Major de Santa Coloma Pilar Candel

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha refermat el que ja havia dit amb anterioritat, que la parròquia no acollirà en cap cas un abocador. Malgrat això, ha assenyalat que s’està en recerca de terrenys més petits que puguin servir d’’espai de transferència’. És a dir, una zona on es pugui depositar la runa de la construcció de forma temporal, per traslladar-se posteriorment al lloc definitiu, que hauria de ser l’abocador del Pic del Maià a l’estiu.

Andorra la Vella no té espai, assegura Marsol, per tenir un abocador. D’aquesta manera, ha redirigit, que no desestimat, l’afirmació de la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, que assegurava que la capital buscava terrenys per poder compensar el tancament del Pic del Maià durant l’hivern. En aquest sentit, Marsol ha assenyalat que, efectivament, s’estan buscant llocs, però per poder instal·lar el que tècnicament es coneix com a ‘espai de transferència’. Es podria dir que es tractaria d’un abocador de petites dimensions i que sols funcionaria de forma temporal.

“El Pic del Maià ha de ser l’abocador important del país”, ha remarcat Marsol, “però el problema és l’accés a l’hivern, aleshores nosaltres estem buscant un espai per poder tenir un trucatge provisional durant l’hivern”. Es tractaria d’un terreny que hauria de tenir, aproximadament, 8.000 metres, per tal d’encabir la runa de la construcció de la capital. Les intencions, per tant, serien quan arribi el bon temps, “tornar-lo a buidar i traslladar-ho tot fins al Pic del Maià”.

Una imatge recent de l'abocador de Beixalís.

Relacionat

Mas assegura que Canillo i Andorra la Vella treballen per trobar terrenys d’abocador

De moment, encara no es té cap emplaçament a la vista, “hem començat a mirar, però no ho tenim estudiat”. Marsol tampoc té confiança plena en poder trobar un terreny que s’adeqüi a les condicions que requereix un ‘espai de transferència’. “Ens estem esforçant per trobar-lo perquè som conscients que a Andorra la Vella es fa construcció i, per tant, s’ha de donar una solució mentre sigui la temporada d’hivern”, ha explicat Marsol.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending