Marsol defensa la nòria “per donar il·lusió” i anuncia tres castells de foc per al Poblet de Nadal

La cònsol major d’Andorra la Vella recorda que els canvis que s’han fet en relació amb les atraccions per al període nadalenc han suposat una despesa 150.000 euros inferior a la de l’any passat

Una imatge de la nòria de la plaça de la Rotonda aquest migdia.
Una imatge de la nòria de la plaça de la Rotonda aquest migdia. Toni Solanelles

Atraure turistes si les restriccions fronteres deixen de ser-hi i “en el pitjor dels casos donar il·lusió també als ciutadans de la nostra parròquia i el nostre país”. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha defensat la nòria instal·lada a la plaça de la Rotonda alhora que ha anunciat la celebració de tres castells de foc en tres punts diferents de la parròquia per inaugurar el Poblet de Nadal sempre que la situació sanitària no empitjori. Marsol és partidària de mirar de fer un “Nadal normalitzat”.

La cònsol de la capital ha explicat que el Poblet de Nadal, que ha de viure enguany la quarta edició plenament consolidat, és un gran reclam per al turisme. I que la parròquia s’ha de preparar des de tots els punts de vista, també quant a l’embelliment, per continuar essent un pol d’atracció de visitants. I de “reactivació econòmica”. “Treballem perquè sigui una realitat viva (el Poblet de Nadal) amb l’esperança que aquesta cosa (la pandèmia) es normalitzarà”, ha indicat Marsol, que ha tret ferro a les crítiques per la ubicació de la nòria.

Una imatge de la nòria, aquest vespre a mig muntar i enmig de proves de llum.

Relacionat

Nòria de tarda, caps de setmana i Nadal i gratuïta per als infants d’Andorra la Vella

De fet, la mandatària comunal, que ha recordat que ja al seu dia es va desestimar muntar la pista de gel i que arran de les decisions sanitàries governamentals també s’ha acabat anul·lant la instal·lació d’un tobogan de gel sintètic, ha explicat que els canvis que s’han fet en matèria d’atraccions i guarniments aquest any en relació amb el Nadal de l’any passat han suposat una reducció de la despesa d’uns 150.000 euros. Marsol ha recordat que la capital ja ha renunciat a causa de la crisi del coronavirus a diverses celebracions i que, sempre que la qüestió sanitària ho permeti s’han de mantenir algunes activitats.

La cònsol no ha pogut confirmar quan es posarà en marxa la nòria perquè “s’estan fent proves” i s’estan acabant d’ultimar els protocols sanitaris. Sí que ha informat, però, que els viatges hauran de fer-se sota demanda i cita prèvia i que tindran un cost. No així per als infants de la parròquia, als quals se’ls farà arribar la invitació amb el dia i hora establerts per poder-se enfilar a una atracció de 27 metres d’altura. Conxita Marsol ha explicat que si no passa res, la roda girarà entre les 4 de la tarda i les 10 de la nit els dies laborals, i de les 11 del matí a les 11 de la nit els festius i caps de setmana. “Creiem que ben aviat (es posarà en marxa) però tampoc no tenim cap urgència”, ha dit la màxima responsable del comú d’Andorra la Vella.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending