Nòria de tarda, caps de setmana i Nadal i gratuïta per als infants d’Andorra la Vella

El Govern evita pronunciar-se sobre la roda instal·lada a la plaça de la Rotonda i que ara per ara no té data concreta d’entrada en funcionament

Una imatge de la nòria, aquest vespre a mig muntar i enmig de proves de llum.
Una imatge de la nòria, aquest vespre a mig muntar i enmig de proves de llum. Toni Solanelles

Funcionarà les tardes de dilluns a divendres, els cap de setmana tot el dia i per les festes de Nadal. Ha de contribuir a donar alegria a un temps complicats, complicadíssims, marcats per una pandèmia que fa donar voltes, aquesta sí, al món sencer. Encara no està clar quan es posarà en funcionament, però la nòria es tota una aposta del comú d’Andorra la Vella que està aixecant una notable polseguera. Això sí, el Govern ha evitat posicionar-se. Li tocarà pronunciar-se com a autoritat sanitària i a través de les autoritzacions i els protocols pertinents.

El muntatge del giny, el lloguer del qual és de 67.950 euros que se’n van a 100.000 euros amb les altres dues atraccions que s’han arrendat en el marc del Poblet de Nadal, està molt avançat. El que no se sap és quan començarà a voltar de veritat. Aquesta nit ja s’il·luminava a mode de prova. Encara sense cabines, sense cap de les dotze cistelles que han d’acollir els ‘viatgers’. Els infants de la parròquia d’Andorra la Vella d’entre 3 i 12 anys rebran una invitació. Podran pujar a la nòria, de 27 metres d’altura, de franc.

El giny panoràmic, que segons el comú funcionarà entre novembre i març, substitueix el túnel de llum i so que es va instal·lar a la Rotonda els darrers dos anys amb motiu de la campanya nadalenca. Si bé la voluntat inicial era avançar-ne la posada en marxa aquest cap de setmana coincidint amb l’Andorra Shopping Festival, la suspensió de l’activitat fa endarrerir-la i ajustar-la en el calendari. La data de posada en funcionament es comunicarà convenientment els propers dies, ha informat el comú.

Els infants de la parròquia de 3 a 12 anys rebran una invitació per pujar-hi de franc. La nòria estarà en funcionament cada tarda i durant tot el dia els caps de setmana i el Nadal. El preu de l’entrada general oscil·larà entre els 6 i 8 euros. Es prioritzarà la venda en línia dels tiquets i s’assignaran les invitacions amb dia i hora de tal manera que s’evitin concentracions de persones, tal com marquen els protocols sanitaris que estaran garantits. Les cabines seran airejades, podran ser compartides únicament per grups de convivència habituals i es desinfectaran convenientment cada vegada que siguin desallotjades.

Les dues activitats infantils complementàries són una atracció anomenada ‘Arbre de Nadal Màgic’ i una altra que porta per nom ‘Megabross’, que s’instal·laran a la zona de l’antiga caserna de bombers

Les dues activitats infantils complementàries són una atracció anomenada ‘Arbre de Nadal Màgic’ i una altra que porta per nom ‘Megabross’, el lloguer de les quals té un cost per al comú de 30.450 euros. S’instal·laran a la zona de l’antiga caserna de bombers, espai que concentrarà una part de l’oferta lúdica infantil, ja que també s’hi oferirà, un any més, el tobogan de gel sintètic. El seu lloguer tindrà un preu de 54.635 euros. Aquesta darrera activitat serà gratuïta, mentre que les dues noves atraccions tindran un preu de 4 euros.

El comú d’Andorra la Vella, afirma, té la "ferma voluntat d’oferir una nova edició del Poblet de Nadal -un dels principals projectes de dinamització comercial i turística que ja està plenament consolidat-, algunes de les activitats del qual es poden veure modificades a causa de l’evolució de la situació sanitària". Per això treballa intensament per programar activitats que generin alegria i il·lusió al carrer en l’actual context de pandèmia sanitària i que alhora respectin els protocols de prevenció necessaris que ratifiquin les autoritats sanitàries.

noria2
Una imatge de la nòria, aquest vespre, ja en una fase molt avançada. Toni Solanelles

Serà a través d’aquests protocols que el Govern es pronunciarà en relació a totes les activitats i, en especial, a una nòria sobre la qual, preguntat el màxim responsable de l’executiu, Xavier Espot, no s’hi ha volgut referir. Per bé i per mal, Marsol, la cònsol Conxita, és molta Marsol, i el màxim responsable governamental es deu haver estimat més, almenys avui, no obrir un altre meló dels molts melons que té al sarró de Prat de la Creu.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending