El malestar dels usuaris porta a Escaldes a canviar el sistema de control dels pàrquings

La cònsol major, Rosa Gili, ha assegurat que, a més de ser molt més àgil i eficient, suposarà un estalvi per al comú de quasi 500 euros anuals

Sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany.
Sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany.

Escaldes canviarà, pròximament, tota la maquinària d’accés als pàrquings en barrera de la parròquia. El consell de comú ha aprovat rescindir el contracte amb la nova empresa i s’ha adjudicat el manteniment a una de nova. Els principals motius han sigut les innumerables queixes veïnals que es rebien a causa del mal funcionament. La cònsol major, Rosa Gili, ha indicat que ara els procediments seran molt més ràpids i efectius, a més de suposar un estalvi pràcticament de 500 euros anuals.

Gili ha afirmat, a més, que s’enregistraven fins a deu incidències setmanals en el procés de pagament als pàrquings comunals. “No llegia bé les targetes, de vegades les tragava i amb els bitllets també hi havia problemes, els usuaris no estaven contents”, ha indicat la cònsol. El canvi de maquinària suposarà una despesa de 214.000 euros per al comú, tot i això, Gili ha assegurat que “l’estalvi és evident”. Actualment es pagava 3.900 euros anuals pel manteniment d’aquest sistema i, amb la nova empresa, es passarà a pagar 3.400 aproximadament.

D’altra banda, al consell de comú també s’ha tractat la modificació de les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació i Urbanisme (POUP). Aquest punt ha creat una mica de debat entre la majoria i l’oposició, que ha votat en contra. Els principals motius que ha al·legat el conseller Miquel Aleix ha sigut que “no han valorat les conseqüències econòmiques i socials que pugui tenir les mesures o que es girin en contra”. Aleix ha indicat, en aquest sentit, que la reducció de l’edificabilitat potser podria precipitar la venda per part dels propietaris, dificultant més l’accessibilitat a l’habitatge en la parròquia.

La cònsol, per la seva banda, ha indicat que Escaldes té poc terreny urbà i gran part d’ells estan dedicats per a fer la funció d’aparcament. A més, ha explicat que “des del primer dia s’està intentant crear sinergies amb els privats per aconseguir fer habitatge social o de fàcil accessibilitat, però quan depens d’un tercer és més complicat”. Gili també ha indicat que el cap de Govern, Xavier Espot, podria haver donat la possibilitat per col·laborar, “però encara hauríem de veure què es pot fer conjuntament”.

Respecte a la restricció de l’edificabilitat, Gili ha indicat que “no per més construir suposa una reducció dels preus de compra ni de lloguer”. La cònsol ha posat com a exemple els pisos que s’estan construint a les torres, que tenen uns preus bastant més elevats, tot i ser una gran quantitat. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha exposat que “es tracta de preservar la parròquia i, abans de fer qualsevol ampliació de l’edificabilitat, hem d’estudiar si som capaços de donar certs serveis, com pugui ser l’aigua”.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending