Malestar per les ‘limitacions’ que comporta per a la ciutadania les proves de l’Ironman

No només es tallen carreteres, fins i tot es prohibeix el pas per camins de muntanya o els banders estan majoritàriament dedicats a assegurar l’entorn del Multisport Festival

Camí usat comunament pels ciutadans per passejar, tallat per la prova esportiva.
Camí usat comunament pels ciutadans per passejar, tallat per la prova esportiva.

Que una empresa privada -la que ostenta la titularitat d’Ironman- que rep importants subvencions públiques i a més a més cobra inscripcions als participants tingui la ‘capacitat’ de fer que carreteres i fins i tot camins de muntanya es tallin al pas d’aquells usuaris que no passen per caixa està indignant sectors diversos de la ciutadania del Principat, que lamenten que les administracions s’estranyin després que la gent del país marxi fora per impossibilitat de fer segons quines activitats.

La situació s’ha denunciat a les xarxes socials. Però no només això. Durant la reunió promoguda pel moviment ciutadà Ad.Hoc, una de les assistents va agafar la paraula per informar que els banders, atès una necessitat que li havia sorgit a la seva propietat que l’havien dut a demanar la presència dels agents rurals, aquests li van indicar que fins que no s’acabi tot el cicle de proves del Multisport Festival els banders no estaran disponibles, ja que també participen en el dispositiu muntat al tomb d’aquestes curses.

Això fa que molts ciutadans no entenen com tants béns públics es posen al servei d’una empresa privada que treu un profit clar i que, a més, rep una aportació pública pecuniària molt important. I això sense que les institucions no rebin ni un cèntim d’euro per l’aportació dels seus béns. Més aviat el contrari. Algunes de les persones que han mostrat el seu desacord amb aquesta situació han exigit que, com a mínim, una vegada la cursa la pròpia empresa deixi els indrets per on hagin passat les proves com se l’han trobat a l’inici, sense cap mena de cinta, senyalització ni res que se li assembli.

Un dels debats fets a través de les xarxes socials evocava específicament el comú de Canillo. Fins al punt que ha acabat responent el cònsol major, Francesc Camp, per afirmar que “no és una iniciativa privada, es finança amb les inscripcions i l’aportació de Govern, és un esdeveniment de país que bé val un tall puntual d’alguns camins. No cobrem res a Canillo, però hi ha un retorn en posicionament d’Andorra com a destí d’esports de muntanya que també ens beneficia”.

Comentaris (19)

Trending