Malestar entre els usuaris per la reducció d’abonaments de zona blava a la Massana

Gavsa els ha retallat a causa del gran volum de demandes, que provocava que no hi hagués rotació de vehicles, i treballa per buscar alternatives als afectats

P

P.C

Comentaris

Vehicles aparcats a zona blava a la Massana.
Vehicles aparcats a zona blava a la Massana. ARXIU

Els abonaments de zona blava a la Massana són el principal recurs que utilitzen molts treballadors per assegurar-se una plaça d’aparcament a un preu relativament baix en comparació a altres pàrquings. Però, segons Gavsa, l’empresa que ho gestiona, això provocava que no hi hagués cap rotació de vehicles i que tots els espais per estacionar estiguessin sempre ocupats. La solució ha estat retallar el nombre d’abonaments que es lliuren, fet que ha provocat malestar entre els usuaris, tot i que l’empresa assegura que treballa per buscar solucions.

Alguns usuaris han contactat amb l’Altaveu per exposar que no havien pogut renovar el seu abonament de zona blava a la Massana. A l’entrar al mes de març, gran part de les persones que els feien servir a través de l’aplicació Paymeter, van veure com era impossible tornar a adquirir-los. En consultar els motius, se’ls va comunicar que hi havia hagut una reducció del nombre d’abonaments que s’expedien. Tot i que Gavsa no ha apuntat al nombre exacte que s’han retallat, els usuaris apunten que fins a 130 persones s’haurien vist afectades.

En aquest sentit, Gavsa ha explicat que el motiu principal pel qual s’ha pres aquesta mesura ha estat una saturació de la zona blava. Mensualment s’expedien, aproximadament, 200 abonaments. Per tant, tots els espais de la parròquia disponibles per a aparcar, es trobaven sempre ocupats. “La zona blava és per a rotació, perquè els cotxes puguin aparcar una estona i marxar, però amb una demanda tan elevada, això s’havia paralitzat per complet”, apunten des de l’empresa.

La mesura, en un principi, hauria de ser temporal. Almenys, fins que es descongestioni la zona blava i torni a existir certa rotació. “No eliminarem del tot els abonaments, han d’existir, però els lliurarem més a poc a poc”, han explicat. Malgrat tot, això no ha impedit que els usuaris estiguin molestos, i així els ho han fet arribar molts d’ells a l’empresa. Des d’allà afirmen que han donat alternatives a algunes de les persones, com altres pàrquings descoberts “amb un preu similar”. Malgrat tot, i com és d’esperar, no totes les solucions han acontentat a qui es queixaven. Per tant, des de Gavsa indiquen que continuen buscant altres opcions que puguin ser vàlides per a aquestes persones.

El principal problema, i que segons els usuaris amb qui ha parlat Altaveu, és el que ha provocat aquesta saturació, és la manca de transport i d’altres alternatives per a aparcar. Un d’ells, per exemple, s’ha de traslladar des d’Arinsal diàriament, però no té altra forma de fer-ho que no sigui amb cotxe, “no tenim ni una vorera per poder-ho fer caminar”. A més, les alternatives que ells mateixa barallen, que poden ser o no les que proposa Gavsa, gairebé sempre suposen un augment del preu que paguen actualment. “A la zona blava abonem 40 euros, però en altres pàrquings arriben fins a 90, i això és insostenible per nosaltres”, asseguren.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending