Malestar dels amos de bars de Sant Julià per no poder ampliar les terrasses aquest estiu

El comú ho ha autoritzat els dos darrers anys per compensar les pèrdues provocades durant la pandèmia i podien ocupar una superfície de fins a un màxim del doble de metres quadrats que ja tinguin autoritzats

Terrassa d'un bar de Sant Julià.
Terrassa d'un bar de Sant Julià. B.N.

Els propietaris de bars i restaurants de Sant Julià de Lòria estan empipats perquè aquest estiu no poden ampliar les terrasses. El comó ho va autoritzar els dos darrers anys després de la pandèmia per compensar el tancament i les pèrdues que això va provocar. L'ampliació per als negocis amb terrassa a l’exterior del seu local era de fins a un màxim del doble de metres quadrats que ja tinguin autoritzats i els locals que la que no la tenien i la sol·licitaven podien fer un màxim equivalent a la projecció de la façana de l’establiment.

La mesura van ser molt ben acollida i el desig dels amos era que es mantingués almenys aquest estiu, tenint en compte que si la situació sanitària no es complica, serà el primer sense restriccions. A més, aquest mes se celebra la festa major i pels establiments són els dies de més recaptació. Durant els dies de la festa podran muntar barres a l'exterior dels locals.  Hi ha 26 bars i restaurants amb servei de terrassa. El reglament de terrasses de la parròquia es regula pel de l'espai de voreres i altres llocs públics.

La normativa comunal  només autoritza a posar taules en l’espai que ocupa la façana del local. L'ampliació no ha suposat cap cost addicional per als propietaris. Alguns d'ells lamenten que el comú no s'hagi posat en contacte amb ells per comunicar la decisió que han hagut de trucar per saber si l'ampliació de terrasses encara era vigent aquest estiu. 

Comentaris

Trending