Majoral anuncia la pròxima obertura del centre de dia lauredià

La instal·lació ja compta amb tot el mobiliari que faltava per arribar, i la Creu Roja, entitat que explotarà l'espai, ha de finalitzar "els darrers matisos burocràtics" per poder-lo inaugurar.

Comentaris

JORDI FERNÀNDEZ (CREU ROJA)  I EL CÒNSOL JOSEP MAJORAL DURANT L'ACTE DE LLIURAMENT DE LES CLAUS EL PASSAT MES DE GENER.
JORDI FERNÀNDEZ (CREU ROJA) I EL CÒNSOL JOSEP MAJORAL DURANT L'ACTE DE LLIURAMENT DE LES CLAUS EL PASSAT MES DE GENER. Comú de Sant Julià de Lòria

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha anunciat la pròxima obertura del centre de dia lauredià que s'unica a l'Edifici Glòria i que ha estat batejat com a 'Centre Major'. La instal·lació ja compta amb tot el mobiliari que faltava per arribar. La Creu Roja, entitat que explotarà l'espai, ha de  finalitzar "els darrers matisos burocràtics" per poder-lo inaugurar.

 Majoral ha recordat que "des de la corporació hem apostat per tota la part social" i, de fet, aquest és "un fet palpable". Malgrat que la pandèmia ha endarrerit la inauguració "per qüestions de seguretat", el cònsol ha assegurat que "tot ja és a punt". Per a aquesta cessió, el comú no percebrà cap contraprestació econòmica i el conveni té una durada de cinc anys.  El Centre Major neix com un projecte de suport sociosanitari al col·lectiu de la gent gran de la parròquia i que respon a una vella reivindicació de l’Assemblea de la Germandat de Sant Sebastià.

L’objectiu és que doni resposta a persones vulnerables i fràgils promocionant un envelliment saludable i autònom. De fet, acollirà nou padrins lauredians en situació de dependència de grau 1, 2 i 3 (que es determina a través de la Covass o Conava) i que fins ara s’havien de desplaçar a altres parròquies per disposar d’aquest servei. Així, es busca cobrir les seves necessitats potenciant la seva autonomia personal perquè puguin romandre a casa seva. Se’ls oferirà assistència, activitats terapèutiques, així com assessorament i suport a les famílies que en tenen cura. El comú ha assumit els treballs de condicionament que s’han fet a les instal·lacions i que ascendeixen a uns 25.000 euros

Comentaris

Trending