Lildami actuarà a la festa major de Sant Julià que té un pressuport de 175.000 euros

Tindrà lloc del 28 de juliol a l'1 d'agost amb 64 actes programats, i la plaça Rocacorba s'incorpora als escenaris

Comentaris

Laura Mas i Mireia Codina durant la roda de premsa.
Laura Mas i Mireia Codina durant la roda de premsa. BRU NOYA

La Festa Major de Sant Julià de Lòria es farà del 28 de juliol a l'1 d'agost amb l'actuació de Lildami i un pressupost de 175 mil euros. La plaça Rocacorba s'incorpora als escenaris que acolliran una seixantena d'activitats, totes gratuïtes.

La cap del servei d'activitats culturals, Laura Rogé ha destacat que una part de les activitats han estat promogudes per entitats del país. Es combinaran les activitats populars i tradicionals com els bastoners, la Passa, la Marratxa o les sardanes, amb les lúdiques.

No hi faltaran les havaneres i es manté la Ràdio Festa Major. La inauguració de la festa anirà a càrrec del grup Ladis B, amb els lauredians Pol Bartolomé i Ladis Baró Arana. En aquest apartat de versions hi haurà les actuacions de quatre grups, entre ells l'orquestra Diversiones, molt coneguda a la zona de l'Empordà, amb 14 músics. Rogé ha explicat que és un conjunt amb molt seguidors, sobretot a Sant Antoni de Calonge, població agermanada amb Sant Julià de Lòria.

La plaça de la Germandat acollirà quatre discomòbils. La primera d'ells amb DJ Montalvo. La plaça del Solà, per la seva part, acollirà els espectacles familiars i el dia fort de la festa serà el dilluns amb Blaumut i Lildami. Blaumut celebra el seu desè aniversari i una de les seves primeres actuacions va ser a la plaça Sant Roc en el marc dels aleshores 'Vespres d'Estiu' mentre que Lildami és un artista conegut per ser jurat del programa de TV3 'Eufòria'.

Per altra banda, torna l'espectacle amb drons que va debutar l'any passat. Segons Rogé es fa per respecte a la contaminació acústica tot i el seu elevat cost. Es projectaran imatges molt associades amb la parròquia laurediana. Es repetirà el dispositiu de seguretat del 2022 i el tancament de les activitats es farà entre les quatre i dos quarts de cinc de la matinada. La cònsol menor, Mireia Codina ha explicat que s'ha fet un reforç en punts de recollida de brossa amb l'objectiu que no es repeteixen les imatges de l'any passat amb acumulació de deixalles als carrers i a les voreres.

Enguany es tornarà a comptar amb el Punt Lila -al costat de la Creu Roja., destinat a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics com ara una festa major.

 

 

Comentaris (27)

Trending