Liberals i Demòcrates d’Escaldes celebren que el comú faci accions amb els problemes de pàrquing

El projecte Caldes i la col·laboració publico-privada en els pisos a preu assequible, els punts on més divergeixen amb la majoria comunal

Un dels aparcaments de barrera a Escaldes.
Un dels aparcaments de barrera a Escaldes. Comú d'Escaldes-Engordany

La reunió de poble d'Escaldes-Engordany ha posat en evidència que majoria i les altres dues formacions de la parròquia tenen prioritats i visions diferents sobre les necessitats de la localitat. En aquest sentit, es mostren content que prenguin consciència de la problemàtica de l'aparcament, mentre que no veuen de la mateixa manera l'efecte que tindrà el projecte Caldes o a forma de tirar endavant els pisos a preu assequible.

Liberals i Demòcrates d'Escaldes Engordany s'han mostrat satisfets que el Comú hagi vist la problemàtica de l'aparcament a la parròquia. Tot i això, des de Demòcrates, Miquel Aleix, s'ha mostrat molt crític, assegurant que la iniciativa en l'aparcament de l'església, amb 100 places soterrades, "no donarà l'impuls que necessita la zona per fer-la més atractiva, perquè la gent es desplaça en cotxe, i no serà suficient". Per la seva part, Liberals, Higini Martínez-Illescas ha considerat que és un encert "soterrat el pàrquing" i deixar la zona exterior "per realitzar en un futur una plaça o una edificació". D'altra banda, on també divergeixen més les dues formacions polítiques és en què la cessió econòmica per les noves construccions es faci amb aparcaments al Clot d'Emprivat, Martínez-Illescas ho veu amb bons ulls que la majoria hagi recollit la seva proposta presentada fa uns dies; mentre Aleix no veu que aporti solució al problema.

"És una carta als reis. És per poder dir que han fet alguna cosa"

On sí que estan d'acord és el tema de l'ampliació de la cessió dels propietaris del clot d'Emprivat fins al 50%. "És una carta als reis. És per poder dir que han fet alguna cosa", han assegurat des de liberals, mentre que en la mateixa línia Aleix ho ha considerat com una utopia "ampliar-ho per recuperar zona verda, quan el que farà serà concentrar la població en punts".

L’altre punt on divergeixen més amb la majoria comunal són els pisos a preu assequibles. Totes dues formacions consideren que “és un error” fer la cessió a un privat “ja que voldran obtenir beneficis” i, per tant, “els preus assequibles no ho seran tant”. De fet, han insistit que la iniciativa hauria d’anar a càrrec del comú o bé mitjançant “un préstec bancari”, com apunten des de liberals, o “amb el Govern”, com aposten des de Demòcrates.

"No donarà l'impuls que necessita la zona per fer-la més atractiva, perquè la gent es desplaça en cotxe, i no serà suficient"

Igualment, coincideixen amb el projecte Caldes. Els dos ho veuen en bons ulls, però només "servirà per donar un atractiu turístic, no per revitalitzar tota la part alta d'Escaldes".

D'altra banda, Martínez-Illescas considera inadmissible que des de la corporació es depengui de "FEDA i Capesa" per fer la remodelació de la part alta de Fiter i Rossell. "La remodelació s'ha de fer sí o sí. No s'ha de dependre de ningú per fer un punt del programa que portàvem tots", ha lamentat el polític.

 

 

Des de Demòcrates, la sensació amb la qual han sortit de la reunió és de "preocupació". De fet, han insistit que la manca d'aparcament i el problema de l'habitatge estan condicionant la qualitat de vida a la parròquia i només esperen que "es pugui recuperar la que s'havia tingut o, com a mínim, no minvi més".

Etiquetes

Comentaris

Trending